Διαφορές εντόπισαν οι ορκωτοί ελεγκτές ανάμεσα στα πόθεν έσχες της οικογένειας Μαντέλη και τα αντίστοιχα στοιχεία των τραπεζών, ενώ παράλληλα ο έλεγχος έδειξε ότι στα πόθεν έσχες δεν αναφέρονταν repos, swap και Αμοιβαία Κεφάλαια που κατείχε η σύζυγος του πρώην υπουργού.

Οι λογιστές «ξεσκόνισαν» τα στοιχεία μετά από σχετικό αίτημα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, αφότου απεδείχθη εμπλοκή του Τάσου Μαντέλη στην υπόθεση του γερμανικού κολοσσού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, εντοπίστηκαν διαφορές ανάμεσα στις καταθέσεις που δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες και σε αυτές που προκύπτουν από τραπεζικά παραστατικά.

Στις 13 από τις 15 χρήσεις που ελέγχθησαν, δηλώθηκαν στον εισαγγελέα μικρότερα ποσά από αυτά που υπήρχαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Επιπλέον, προκύπτει ότι η κ. Ε. Μαντέλη κατείχε -με άλλους συνδικαιούχους- repos, swap και Αμοιβαία Κεφάλαια, για τα οποία δεν υπήρχε καμία αναφορά στο πόθεν έσχες.

Ειδικότερα, πρόκειται για επενδύσεις αξίας 46 έως 53 εκατομμυρίων δραχμών από το 1997 έως το 2000 και swap αξίας από 91.800 ευρώ έως 147.000 ευρώ μέχρι το 2004.

«Από τον επανέλεγχο των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, σχετικά με την αύξηση της περιουσίας (καταθέσεις και επενδύσεις σε repos), προέκυψαν περιπτώσεις όπου η αύξηση αυτή δεν αιτιολογείται, σύμφωνα με τα δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα, μη συμπεριλαμβανομένων των δαπανών διαβίωσης», επισημαίνουν οι ορκωτοί ελεγκτές.

Τέλος, οι ελεγκτές επισημαίνουν σειρά καταθέσεων σε λογαριασμό του κ. Χ. Μαντέλη (υιού του πρώην υπουργού) και της συζύγου του, από το 2002 ως και το 2006, με καταθέτη την εταιρεία Info Quest. «Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποια σχέση της εταιρείας με τους δικαιούχους που να δικαιολογεί τις καταθέσεις αυτές», σχολιάζουν οι τέσσερις ορκωτοί.