Δραματική έκκληση προς τον πρωθυπουργό, να δώσει λύση στο θέμα των αντιεξουσιαστών κάνει με συνέντευξή του στην Κυριακατική εφημερίδα Real απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης ο οποίος αφήνει να εννοηθεί πως σε διαφορετική περίπτωση θα παραιτηθεί.

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει», αναφέρει και τονίζει «Ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να λύσει το πρόβλημα ολοκληρώνοντας και επιβάλλοντας μια οριστική πολιτική γραμμή για το θέμα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γλιτώσει τη σύγκρουση με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα έρθει και μάλιστα πολύ σύντομα».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Πανούσης φέρεται να μετέφερε στον πρωθυπουργό την εκτίμηση ότι κάποιοι μέσω των επεισοδίων τον «θέλουν νεκρό» προκειμένου να «να επιχειρήσουν έναν νέο Δεκέμβρη του 2008, όσο και αν η υπόθεση Γρηγορόπουλου ήταν τελείως διαφορετική. Τα αιτήματα των καταληψιών δεν είναι τα συνήθη, όπως πχ η καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης. Είναι πολιτικά. Και η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο κ. Πανούσης έχει αναφέρει σε έμπιστους συνεργάτες του πως εάν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, τότε δεν έχει νόημα η παρουσία του στο υπουργείο. «Ξέρω από βελούδινα διαζύγια», αναφέρει με νόημα ο αναπληρωτής υπουργός που δηλώνει πως: «οι τρομοκράτες είναι απειλή για τη δημοκρατία. Το κράτος δεν ελέγχει τις φυλακές. Πρέπει να τις ανακαταλάβει. Τις φυλακές ελέγχει η σκληρή ομάδα έγκλειστων του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας».

Ολόκληρη τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην κυριακάτική Real που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο, Μεγάλο Σάββατο.