«Η Ελλάδα θα καταβάλει κανονικά αύριο τη δόση στο ΔΝΤ» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση κοιτάει κάθε μήνα ξεχωριστά αναφορικά με τις υποχρεώσεις της.

«Κάποιοι έκαναν αυτό που ήθελαν, να έχουν την κυβέρνηση στριμωγμένη» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι και η κυβέρνηση κάνει αυτό που ήθελε που είναι να προχωρά σε ένα συγκεκριμένο νομοθετικό έργο.

«Υπάρχει το γενικό πλαίσιο συμφωνίας που απορρέει από τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη» τόνισε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δεν προϋποθέτει αίμα σε μισθούς και συντάξεις».

Ο κ. Βούτσης επανέλαβε την αισιοδοξία του την επίτευξη μιας καλής συμφωνίας, σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. «Θα τελειώσει με νέα συμφωνία το πρόβλημα της χρηματοδότησης», τόνισε ο υπουργός, ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που, από τον περασμένο Αύγουστο, χωρίς να παίρνει ένα ευρώ, εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Παράλλα, ο κ. Βούτσης κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Π. Καμμένου για τους τζιχαντιστές λέγοντας ότι δεν είναι κεντρική πολιτική, ενώ όπως είπε, αύριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια με το οποίο έχουν συμφωνήσει και οι κυβερνητικοί εταίροι από τους ΑΝΕΛ.  Επιπλέον ανέφερε πως θα προχωρήσουν οι προσλήψεις στο Δημόσιο και πως οι δήμοι θα πρέπει να επανασυστήσουν τη Δημοτική Αστυνομία.

«Σε εύλογο διάστημα θα γίνουν οι κυβερνητικές αλλαγές στο επίπεδο των υπουργείων. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν προβλήματα στη σύμπτυξη οργανισμών και υπηρεσιών» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών ερωτηθείς κατά πόσο ο κ. Πανούσης παραμένει στη δικαιοδοσία του χαρτοφυλακίου του. «Προς το παρόν πάντως δεν συγχωνεύεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αυτό της Δικαιοσύνης».

«Οι συνέργειες μεταξύ των υπηρεσιών αυτών των υπουργείων απεδείχθησαν πιο δύσκολες από ότι πιστεύαμε» εξήγησε ο κ. Βούτσης, επαναλαμβάνοντας ότι «με τον κ. Πανούση διατηρούμε άριστες σχέσεις», αλλά αρνούμενος να σχολιάσει το άρθρο παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το οποίο πυροδότησε θύελλα ενδοκυβερνητικών αντιδράσεων.