Ένα επικριτικό άρθρο για τον Πάνο Καμμένο δημοσιεύεται στην Αυγή.

Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις είναι ότι αν οι δανειστές πιέσουν την Ελλάδα «θα δώσουμε κι εμείς στους μετανάστες χαρτιά να πάνε στο Βερολίνο».

Όπως γράφει στο άρθρο στην Αυγή ο Θανάσης Καρτερός: «Βρε, βρε, νεύρα! Είπε ο Καμμένος – που τα συνηθίζει κάτι τέτοια και καλά θα κάνει να τα κόψει – ότι αν οι δανειστές “χτυπήσουν” την Ελλάδα, θα δώσουμε κι εμείς στους μετανάστες χαρτιά να πάνε στο Βερολίνο.

Μια απειλή της πλάκας δηλαδή. Πρώτον, γιατί οι μετανάστες δεν είναι τετράποδα να τα φορτώσουμε στα φορτηγά και να τα στείλουμε στην Καγκελαρία. Και δεύτερον, γιατί οι πάντες ξέρουν οτι η σημερινή κυβέρνηση ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο.

Το τι ακολούθησε όμως εξαιτίας αυτής της ρουκέτας δεν λέγεται. Πόλεμος οργίλων γερμανικών δηλώσεων. Πυρ ομαδόν κατά της ελληνικής κυβέρνησης από χριστιανοδημοκράτες, σοσιαλδημοκράτες, δημοκράτες, ευρωπαϊστές, αντιευρωπαϊστές. Γερμανούς εννοείται. Όλη η αφρόκρεμα της πολιτικής των Μνημονίων επί ποδός. Να διώξουμε την Ελλάδα από τη Σένγκεν. Να της κόψουμε τα λεφτά. Να της κόψουμε το βήχα. Να την κάνουμε και να τη ράνουμε. Προς το μεγαλομανιακό φέρνει το πράγμα».