«Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», διαβεβαίωσε ο Πάνος Μπεγλίτης, σημειώνοντας πως ο περιορισμός του δημοσίου τομέα δεν σημαίνει αναγκαστικά απολύσεις. Είναι υπό μελέτη, πρόσθεσε, η πώληση επιχειρήσεων του δημοσίου, η ιδιωτικοποίηση τμημάτων τους ή η ανάπτυξη στρατηγικών εταιρικών σχέσεων με ξένες επιχειρήσεις.

«Δεν θα διωχθούν δημόσιοι υπάλληλοι», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Μπεγλίτης.

Σε ο,τι αφορά τις αποδοχές, ο κ. Μπελγίτης είπε πως έγιναν επώδυνες περικοπές στον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων και πρόσθεσε: «Μέχρι εδώ, δεν μπορούν να περικοπούν άλλο μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, εκτός έδρας…Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις εάν γίνουν κι άλλες περικοπές.

Ο κ. Μπεγλίτης επέμεινε στην ανάγκη να συνεχιστούν οι διαρθωτικές αλλαγές και οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις. «Οι μεταρρυθμίσεις είναι το μεγάλο διακύβευμα, ακόμα κι αν είναι επώδυνες πρέπει να τις κάνουμε», κατέληξε.

«Απαιτείται συσταλτική δημοσιονομική πολιτική», δήλωσε μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας. «Χρειάζονται θυσίες αλλά και μέτρα τόνωσης της αγοράς», πρόσθεσε. σημειώνοντας πως η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να δώσει έμφαση στο σκέλος πρώτα των δαπανών και δευτερευόντως των εσόδων.