Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της διάδοσης των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών ομιλιών ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης». 

Σκοπός της δεύτερης διαδικτυακής εκδήλωσης, στην οποία μίλησε η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και η Αστυνόμος Α’ Σοφία Κουσίδου, Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των γονέων των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Φερρών, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Λήμνου και Μυτιλήνης των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, για την στήριξή του στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, τόνισε ότι κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να είναι ασφαλές και προστατευμένο και δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό τα μηνύματα για την προστασία των παιδιών να φτάσουν σε κάθε ελληνική οικογένεια, διότι τα ενημερωμένα παιδιά είναι ασφαλή.