Τη… γραμμή που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα ακολουθήσει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος. «Ό,τι καν αν γίνει, το είπα το Φεβρουάριο, εγώ θα ακολουθήσω τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπήκα με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλω κανείς να πει ότι «τον Τατσόπουλο τον αγόρασαν με 50.000 ή 60.000 ή 100.000 ή 200.000 ή πέντε ευρώ» τόνισε ο κ. Τατσόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε μπει στην πολύ θλιβερή κατάσταση αυτή τη στιγμή να επαναλάβουμε ένα σκηνικό Βουλής του ’65, όπου οι ανεξάρτητοι είτε πρέπει να είναι μαξιλάρια – ο Σαμαράς μόλις ανεξαρτητοποιείσαι σε βλέπει αμέσως σαν μαξιλάρι και όταν είπα το ίδιο στον Λοβέρδο τσαντίστηκε και μου είπε ότι δεν είναι μαξιλάρι κανενός, αλλά η κυβέρνηση έτσι σε βλέπει – είτε αρχίζει μια νέα φιλολογία. Όπως για μένα, ότι τα ξαναβρήκα με τον ΣΥΡΙΖΑ και μου είπε ο Τσίπρας «έλα, βρε αγόρι μου, ψήφισε πρόεδρο και θα σε ξαναβάλω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ». Δεν θα ξαναγυρίσω στον ΣΥΡΙΖΑ! Γι’ αυτό βγήκα και το είπα από τότε».

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά πως θα πρόκειται για μια εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση. «Είναι εξαιρετικά αμφίρροπο και αν παιχθεί, μπορεί να είναι στον έναν βουλευτή και γι’ αυτό, έστω από διαίσθηση, ξεκαθάρισα τη θέση μου εδώ και ένα χρόνο ότι δεν θα είμαι εγώ αυτός ο ένας. Θα παιχθεί στην κόψη του ξυραφιού. Η Βουλή λειτουργεί με βάση τη δεδηλωμένη, το να έχεις 151 βουλευτές. Όποιος τους έχει, κάνει παιχνίδι. Για μία φορά, όμως, κάθε πέντε χρόνια, ο Άη Βασίλης του Κοινοβουλίου λέει «ξέχνα τη δεδηλωμένη και τους 151 – μπορείς να έχεις 30 λιγότερους, 121»; Θα καταφέρεις τότε ό,τι όλο το υπόλοιπο διάστημα θέλεις 151. Ένα δώρο στην αντιπολίτευση, αφού έχουμε ένα μπάσταρδο σύστημα αυτή τη στιγμή, μισό προεδρικό και μισό προεδρευόμενο. Έχουμε εξουσίες προεδρευομένου, αλλά ο τρόπος με τον οποίο οδηγούμαστε σε εκλογές είναι προεδρικού. Θα πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε το σύστημα και να διαλέξουμε ή το ένα ή το άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει κάτι άλλο παρά να εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα που του δίνει το Σύνταγμα και το έκαναν και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να γίνουν εκλογές. Και τι θα γίνει άμα γίνουν εκλογές; Συμφωνώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καθόλου κουλτούρα συνεργασιών με κανέναν, εκτός από τους “ψεκασμένους”». Και συμπλήρωσε: «Που η πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους θέλει καν τους ΑΝΕΛ… Και επί προσωπικού: ξέρω πολύ καλά τι έχει συμβεί σ’ αυτή τη χώρα στο παρελθόν και το ’65. Τα ίδια σενάρια κυκλοφορούσαν και τότε, με βαλίτσες και λεφτά. Όταν ανεξαρτητοποιείται ένας βουλευτής, ο οποιοσδήποτε και από οποιοδήποτε κόμμα, αρχίζει η φιλολογία πόσα πήρε, από πού και πού θέλουν να τον εντάξουν. Τους ενδιαφέρει λοιπόν ποιος θα είναι πρόεδρος; Ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. θέλει τον Φώτη Κουβέλη με αστερίσκους. Του λέει «καλός είσαι, αλλά μετά τις εκλογές». Η κυβέρνηση λέει «Φώτη, καλός είσαι, αλλά χωρίς εκλογές». Φώτη σκέτο, δεν θέλει κανένας! Δεν το πιστεύω ότι θα καταλήξουν στον Κουβέλη, γιατί έχει καεί. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως όποιον και να προτείνει, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα τον ψηφίσουν για να μην πάμε σε εκλογές. Δεν μιλάμε για πρόσωπα. Έχουμε δεκάδες έντιμους, αξιοπρεπείς και αναγνωρισμένους και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που θα μπορούσαν να είναι πρόεδροι. Χέσ…. και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπο του προέδρου! Ο ένας θέλει εκλογές και ο άλλος δεν θέλει. Αυτό μόνο τους απασχολεί.»

Σε ότι αφορά τη ΔΗΜΑΡ και την Κεντροαριστερά ο ανεξάρτητος βουλευτής ανέφερε: «Αν εξαιρέσεις τους ΑΝ.ΕΛ., η ΔΗΜΑΡ έχει στη Βουλή τη μεγαλύτερη αιμορραγία σε σχέση με το μέγεθός της. Βλέπω, όμως, όλο αυτό το διάστημα να έχει κακοφορμίσει η ιστορία της Κεντροαριστεράς πάρα πολύ άσχημα. Η πηγή του κακού για μένα είναι ότι κανένας δεν θέλει στην πραγματικότητα μια ανεξάρτητη Κεντροαριστερά, αλλά όλοι θέλουν να την καπελώσουν. Είτε να είναι του ΠΑΣΟΚ είτε του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο λοιπόν θέλουν τα ιμάτια του χώρου, τον βλέπουν ως δεξαμενή ψήφων για τον εαυτό τους και δεξαμενή στελεχών. Θεωρώ λοιπόν απίθανο να υπάρξει προεκλογικά ένα είδος σχήματος με αυτονομία ανάμεσα στα δύο μέρη. Αυτό που θα κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και μπορεί και άλλες δυνάμεις στο χώρο είναι να πάρουν μεμονωμένα στελέχη και βουλευτές από τη ΔΗΜΑΡ ακόμη και πριν τις εκλογές και να τους εντάξει στα ψηφοδέλτια, ως συνεργαζόμενους και όχι ως ΔΗΜΑΡ. Δεν υπάρχει περίπτωση συντεταγμένο το υπόλοιπο της ΔΗΜΑΡ να πάει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως. Να το ξεκαθαρίσουμε. Μεμονωμένα μόνο, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ ή άλλα άτομα στο Ποτάμι ακόμα.»