Απάντηση στο καλωσόρισμα του Αλέξη Τσίπρα,με τη φράση «ήρθε ο νονός» έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδη από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι τα έγγραφα που του επέτρεψαν να κάνει βάφτιση παρά τις απαγορεύσεις δεν είναι πλαστά.

Μάλιστα τόνισε ότι αν είχε πλαστογραφήσει το έγγραφο θα έπρεπε να παραιτηθεί όχι μόνο από υπουργός αλλά και από βουλευτής.

Αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης βλέποντας τον Τσίπρα να φεύγει από την αίθουσα της ολομέλειας και να μην περιμένει να ακούσει την απάντηση στις επί προσωπικού προσβολές, είπε πως είναι ζήτημα αστικής ευγένειας να μείνει να τον ακούσει, κάτι που μάλλον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμαθε από τους γονείς του.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι η ειδική άδεια δόθηκε από την πολιτική προστασία μέσω ηλεκτρονικού συστήματος για τη βάπτιση του 21ος μηνών παιδιού. Όπως είπε η άδεια έχει «δοθεί από την Πολιτική Προστασία με email. Στο mail υπάρχει ημερομηνία, που είναι αυτή της 5ης Μαρτίου του 2021 και θα είναι αστείο να ειπωθεί πως ο υπουργός Ανάπτυξης μπορεί να πλαστογραφεί τα στοιχεία της google»!.

«Δόθηκε άδεια για λόγους που δεν μπορώ να αποκαλύψω»

«Oι γονείς του παιδιού, χωρίς καμία δική μου εμπλοκή, επικαλούμενοι λόγους, που δεν μπορώ να αποκαλύψω, αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε και καταλαβαίνετε ποιοι μπορεί να είναι αυτοί, κατέθεσαν στην Πολιτική Προστασία τα δημόσια έγγραφα που τους πιστοποιούσαν και όπως και σε άλλες περιπτώσεις, ο κ. Χαρδαλιάς μου είπε ότι είναι 10 τον αριθμό τέτοιες εξαιρέσεις, έδωσε την ειδική άδεια για να γίνει το μυστήριο αυτό» είπε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε «κανένας γονιός να μην χρειαστεί να ζητήσει ειδική άδεια για να τελέσει ένα μυστήριο».

Ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε πως το μυστήριο έγινε με την παρουσία 6 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και του ιερέως και αναρωτήθηκε «ήταν αυτό μεγάλος κίνδυνος για τον covid; Όχι, αλλά αυτή είναι η τεράστια υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που την ίδια ημέρα καλούσε σε 31 διαδηλώσεις για τον Κουφοντίνα και την δήθεν αστυνομική βία» όμως «σας πειράζει ότι ένας πατέρας που είχε ειδικό λόγο έπρεπε να βαφτίσει το παιδί του και πήγε και πήρε μια νόμιμη άδεια»! και ρώτησε «αλήθεια, τι είδους μεγάλο όφελος θα είχα να γίνω νονός την συγκεκριμένη ημέρα και δεν μπορούσα να πάω μια άλλη ημέρα και θα έπρεπε να παρέμβω για να υπάρξει αυτή η διακριτική μεταχείριση; Τα λέτε αυτά σοβαρά και δεν ντρέπεστε;».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι στην πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να χάνεται η ανθρωπιά, σημειώνοντας ότι «δεν θα γίνουμε γουρούνια γιατί θέλει να μας ρίξει στην λάσπη ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο άνθρωπος που επέλεξε για πρόεδρος της Αρχής είναι πλαστογράφος;»

Ο υπουργός Ανάπτυξης παράλληλα, επισήμανε πως εάν κάποιος πλαστογράφησε την ειδική άδεια τέλεσης της βάφτισης αυτός θα ήταν ο πατέρας του παιδιού που αιτήθηκε και έλαβε την σχετική άδεια τέλεσης του μυστηρίου. Επειδή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε στην Βουλή ότι ο κ. Γεώργιος Κατοπόδης είναι αυτός που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον τοποθέτησε το 2016 πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Συμβάσεων. Μάλιστα, θύμισε πως κατά την γνωμοδότηση από την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θετικές ψήφους είχαν δώσει στην τοποθέτηση της Αρχής, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ενώ η ΝΔ είχε ψηφίσει «λευκό» και αναρωτήθηκε «εάν πραγματικά φαντάζεστε ότι ο άνθρωπος που επέλεξε για πρόεδρος της Αρχής ότι είναι πλαστογράφος;».

Ο κ. Γεωργιάδης, επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί όψιμης ευαισθησίας περί του αδικήματος της πλαστογραφίας λέγοντας ότι τον Αύγουστο του 2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου με το νόμο 4411/16 για την αποσυμφόρηση των φυλακών, εξαιρέθηκαν ορισμένα αδικήματα πλαστογραφία και εξ αιτίας αυτής της τροποποίησης ο αδελφός του κ. Τσιπρα δεν μπόρεσε να καταδικαστεί για πλαστογραφία, επειδή ο πρωθυπουργός αδελφός του προηγουμένως το είχε παραγράψει.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρασύρει την κοινωνία στο βόθρο πληρώνοντας bots στο twitter, λέγοντας πως έκανε ακόμα μείζον θέμα ένα τροχαίο δυστύχημα, αναφερόμενος στο τροχαίο που έγινε έξω από τη Βουλή.

«Προσπαθείτε να παρασύρετε όλη την Ελλάδα σε αυτό τον βόθρο που έχετε αποφασίσει να κάνετε την Ελλάδα για να χτυπήσετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ντροπή σας! Τελικά δεν είναι ένας ο Πολάκης, είστε όλοι Πολάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Δείτε το βίντεο:

«Με κατηγορούν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σκουρλέτης ότι συνέδεσα το ΣΥΡΙΖΑ με την εξάπλωση της πανδημίας με τις διαδηλώσεις. Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει αύξηση της πανδημίας 160% μετά τις 120 διαδηλώσεις που έγιναν για τον Κουφοντίνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την Ελλάδα για τον Κουφοντίνα», είπε, ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντήσεις από Σκουρλέτη και Βούτση

«Το ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης ταιριάζει μόνο σε εσάς. Είστε η ντροπή της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου να λέτε ότι εμείς διαδώσαμε τον κορονοϊό! Μέχρι που θα φτάσει η ψευδολογία, ο διχασμός, δε σέβεστε αυτό που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός; Που δεν υπάρχουν γιατροί, που δεν έχετε ένα ολιστικό σχέδιο για το σύστημα υγείας», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να ανακαλέσει αυτά που είπε για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακόμα και το ατύχημα που έγινε στη Βουλή έσπευσε να το κουκουλώσει».

Στον υπουργό Ανάπτυξης, απάντησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κάνοντας λόγο για «ντελίριο διχαστικό, υβριστικό και εντελώς ψευδές».

«Δεν είναι δυνατόν να μιλά ο κ. Γεωργιάδης περί βόθρου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ντροπή. Εδώ και εβδομάδες ο κ. Γεωργιάδης και τα στελέχη της ΝΔ δεν είναι δυνατόν να αναγάγουν σε πολιτικό παράγοντα της χώρας τον Κουφοντίνα. Να διχάζουν το λαό στη βάση των διαδηλώσεων που γίνονται στη χώρα μας εναντίον της αστυνομοκρατίας και των νομοθετημάτων που ψηφίζονται μεσούσης της πανδημίας», είπε ο κ. Βούτσης και συνέχισε:

«Υπήρξαν προειδοποιήσεις για την αύξηση των κρουσμάτων από το Δεκέμβριο αν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. Πριν δύο εβδομάδες, ο κ. Τσίπρας τον οποίο καθυβρίσατε, έθεσε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για νέο ΕΣΥ, με μέτρα που έπρεπε να ληφθούν. Και εσείς κουβέντα δεν βρήκατε να πείτε για τα νοσοκομεία που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην ζήτηση. Αντί να απαντάτε σε αυτά τα πραγματικά ζητήματα, ισχυρίζεστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αιτία που αυξάνεται η πανδημία».

«Είναι διχαστικό, τραγελαφικό και δραματικό να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. Είστε κήρυκας του διχασμού και της μισαλλοδοξίας. Πάρτε πίσω αυτά που λέτε και μην ενώνετε την παράταξη σας με τέτοιες ψευδολογίες. Είναι αδιανόητο αυτό που κάνετε σε κρίσιμες στιγμές. Πρέπει να υπάρξει ομόνοια σε αυτή την τραγωδία. Μην αδικείτε τον εαυτό σας και την παράταξη σας», επεσήμανε ο κ. Βούτσης.

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε «στο φοβερό δυστύχημα έξω από τη Βουλή», τονίζοντας ότι «υπάρχουν ευθύνες, αλλά κανείς από το ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε περί πολιτικής ευθύνης». «Καθένας κρίνεται. Εσείς είστε σαν να βρίσκεστε σε προεκλογικό παράθυρο και κάνετε μια άθλια επίθεση που υπερβαίνει κάθε όριο», κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Ο κ. Γεωργιάδης παρενέβη εκ νέου και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία. «Ο κ. Βούτσης είπε ότι δεν τίθεται θέμα πολιτικό για το φοβερό τροχαίο στη Βουλή ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι σπεύδουμε να το κουκουλώσουμε. Τι ισχύει από τα δύο γιατί και τα δύο δεν γίνεται. Λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν διαδηλώνεις δεν μεταδίδεται ο ιός. Αν ισχύει αυτό, τότε γιατί μετράτε πόσοι πιστοί είναι έξω από το προαύλιο της εκκλησίας; Στις εκκλησίες κολλάει ο ιός αλλά όχι στις διαδηλώσεις; Χθες η κ. Σία Αναγνωστοπούλου κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφτεί για την στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης. Διαδίδεται δηλαδή ο ιός στις παρελάσεις αλλά όχι στις διαδηλώσεις; Αυτό και αν είναι υποκρισία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.