Ο Θάνος Πλεύρης είναι ο άνθρωπος που θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος θα παραιτηθεί για να αναλάβει τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ.

Ο πρώην βουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ. και σύμβουλος επί Φαρμακευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Υγείας είναι ο πρώτος επιλαχών στην Α΄ Αθηνών. Ο κ. Πλεύρης μίλησε στο MEGA για την επιστροφή του στο Κοινοβούλιο. «Δεν αισθάνομαι ότι τα τελευταία δύο χρόνια απέχω αφού και ως στέλεχος συμμετείχα και συμμετέχω στην πολιτική ζωή του τόπου. Σε προσωπικό επίπεδο σίγουρα είναι κάτι σημαντικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι τόσο με τον Άδωνι Γεωργιάδη όσο και με το Μάκη Βορίδη του έχει δοθεί η δυνατότητα να παραμένει σε ένα επίπεδο υψηλής παρουσίας λόγω της θέσης του στο υπουργείο Υγείας.

Πάντως, ο κ. Πλεύρης ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο εκλογών και είπε: «Εκλογές κάποια στιγμή θα έχουμε όμως η χώρα δεν χρειάζεται τώρα εκλογές». Σχολίασε ακόμη τις αλλαγές στην Α΄ Αθήνας μετά την απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να μετακομίσει στις Βρυξέλλες. « Σίγουρα η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλάζει το χάρτη», συμπλήρωσε το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι με αυτή την υποψηφιότητα θα μπορέσει η χώρα να έχει μία πιο ισχυρή παρουσία στην Κομισιόν, θέτοντας πανευρωπαϊκά το μείζον θέμα της παράνομης μετανάστευσης.