Ο αρμόδιος για θέματα Εμπορίου, Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας, απαντώντας στη δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με την ίδρυση εταιρειών σε μία ημέρα, δήλωσε τα εξής ότι η διαδικασία ίδρυσης εταιρειών σε μια ημέρα, την οποία προωθεί η κυβέρνηση, εξαρτάται δυστυχώς από ένα νόμο και από ένα έργο της εποχής της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Πρόκειται για ένα νόμο (3419/2005) «στα χαρτιά» και για ένα έργο (το έργο του ΓΕΜΗ), που ουδέποτε λειτούργησε. Η ουσιαστική έναρξη ισχύος του νόμου απαιτούσε την έκδοση 22 Υπουργικών Αποφάσεων και ενός Προεδρικού Διατάγματος, τα οποία ουδέποτε ετοιμάστηκαν και ουδέποτε εκδόθηκαν.

Το έργο του ΓΕΜΗ προκηρύχθηκε, ανατέθηκε και παρελήφθη επί των ημερών της κυβέρνησης της Ν.Δ, αλλά ουδέποτε λειτούργησε. Με τα δεδομένα αυτά, το να κατηγορεί η Ν.Δ το ΠΑΣΟΚ για καθυστέρηση σχετικά με το θέμα, είναι μάλλον κωμικό. Δεν είχαν νόμο, δεν είχαν έργο, αλλά ρωτάνε την κυβέρνηση γιατί καθυστερεί!

Είναι απορίας άξιο που βρίσκουν το πολιτικό κουράγιο για τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Απορούμε μάλιστα γιατί ο κ. Χατζηδάκης επανέρχεται για τρίτη φορά με δημόσια τοποθέτησή του για το ίδιο θέμα, παρότι η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνησή του. Προφανώς άγχεται να μεταθέσει τις ευθύνες.