Στιγμές μεγάλης έντασης επικράτησαν έξω από το Εφετείο Αθηνών το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου, λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση για την ενοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου, ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, αλλά και περιφερειακών μελών της για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωσης.

Ακολούθησε τοποθέτηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις για τη ρίψη νερού από την Αστυνομία στους συγκεντρωμένους.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μέσω μέσω Twitter είπε: «Σήμερα βγήκε μια ιστορική απόφαση που χτίζει τη Δημοκρατία. Από τις 20.000 που χειροκροτούσαν έξω από το Εφετείο, 600 την υποδέχτηκαν με 150 μολότωφ, πέτρες και φθορές σε 10 αυτοκίνητα της Αστυνομίας. Στην αρχή η αστυνομία έριξε νερό για να αποφύγει τα χημικά. Στη συνέχεια αναγκάσθηκε σε περιορισμένη χρήση. Ευτυχώς δεν άνοιξε ούτε μύτη. Παράλληλα οι ισχυρισμοί του κ. Βαρουφάκη διερευνώνται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ».

Σπίρτζης: Δυστυχώς η απόφαση δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της Αστυνομίας

Tη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, σχολίασε στη συνέχεια με δήλωσή του ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, καλώντας το αρμόδιο υπουργείο να δώσει «δημόσιες εξηγήσεις».

«Η ιστορική απόφαση που τοποθετεί την Χρυσή Αυγή εκεί που της αρμόζει, ως εγκληματική οργάνωση, δικαιώνει πρώτα και κύρια την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας στο σύνολό του. Δυστυχώς, η απόφαση δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της Αστυνομίας», ανέφερε και έθεσε ερώτημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

«Κύριε Χρυσοχοΐδη, χρειαζόταν η χρήση χημικών ακόμη και σε αυτή τη συγκέντρωση, λίγα λεπτά μετά την συγκλονιστική δήλωση δικαίωσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, σε έναν απόλυτα προστατευμένο χώρο από 2.500 χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες χιλιάδες κόσμου ειρηνικής στάσης και περιφρούρησης;».

«Για να αντιμετωπίσουν τι;», συνεχίζει ο κ. Σπίρτζης, σχολιάζοντας πως «όχι προφανώς τον βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη, που χτυπήθηκε από δακρυγόνο χωρίς κάποια αιτία».

«Αναμένουμε δημόσιες εξηγήσεις και τις απαραίτητες ενέργειες της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», καταλήγει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ο κ. Σπίρτζης δεν άκουσε δεν είδε

Το… γάντι σήκωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που απάντησε ως εξής: «Σήμερα η Δημοκρατία ξόρκισε φαντάσματα, δεν είναι μέρα για να επικαλούμαστε τα ανύπαρκτα. Στον κ. Σπίρτζη που δεν άκουσε, δεν είδε αλλά παρ’ όλα αυτά καταγγέλλει, απάντηση είναι οι εικόνες από τις μολότοφ και τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα της Αστυνομίας».

Επίθεση Ηλιόπουλου σε Χρυσοχοΐδη με φόντο τη Χρυσή Αυγή

Ωστόσο, ο… χαρτοπόλεμος δεν τελείωσε εκεί, καθώς επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή ότι ένας από τους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής ήταν αστυνομικός.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει τη συνήθεια, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, να μην τα πηγαίνει καλά με το διάβασμα. Αλλιώς θα είχε δει ότι η σημερινή καταδίκη για εγκληματική οργάνωση αφορά και έναν αστυνομικό», επισήμανε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «για την συγκεκριμένη εξέλιξη».

«Το μόνο όμως που φαίνεται να τον απασχόλησε σήμερα είναι το πώς αρχικά θα διαλύσει και στη συνέχεια θα συκοφαντήσει τη σημερινή μαζική και ειρηνική συγκέντρωση», κατέληξε σχετικά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει τη συνήθεια, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, να μην τα πηγαίνει καλά με το διάβασμα. Αλλιώς θα είχε…

Posted by Νάσος Ηλιόπουλος on Wednesday, October 7, 2020