Αντίθετη με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) σε ιδιώτη επενδυτή εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ, κάνοντας λόγο για «ομηρία» της Βόρειας Ελλάδος σε εργασιακό επίπεδο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε ρητά την αντίθεση της για την πώληση του πακέτου της ΟΛΘ ΑΕ «και τη μετατροπή του Λιμανιού σε ιδιωτικό μονοπώλιο με ομήρους τις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας και τους εργαζομένους». Όπως αναφέρει: «Η σπουδή του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει τις διαδικασίες, παρά την αντίθεση των φορέων της πόλης, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και βουλευτών της συμπολίτευσης, επιβεβαιώνει τη θέση της ΔΗΜΑΡ ότι οι αποκρατικοποιήσεις, ιδιαίτερα για τους μεγάλους δημόσιους οργανισμούς, θα πρέπει να εγκρίνονται από τη Βουλή».
Επιθυμία της ΔΗΜΑΡ είναι να γίνουν ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη σύμφωνα με το ευρωπαϊκό μοντέλο και γι’ αυτό καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη θέση της. «Το λιμάνι πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και οι λιμενικές αρχές τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τον ρυθμιστικό και ελεγκτικό τους ρόλο», εξηγεί και συνεχίζει: «Στο πλαίσιο αυτό, τα πράγματα δεν μπορούν να μείνουν ως έχουν, πρέπει να μελετηθούν παραχωρήσεις χρήσεων, υπηρεσιών και εμπορικών δραστηριοτήτων, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή του, όπως γίνεται στα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. Το λιμάνι είναι στρατηγικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής, δεν πωλείται, αλλά αξιοποιείται με αναβάθμιση των δραστηριοτήτων του και νέες επενδύσεις».