Πριν από είκοσι χρόνια ο Βασίλης Δοσούλας είχε συγκλονίσει την Ελλάδα όταν ιπτάμενο δελφίνι είχε παρασύρει τη βάρκα στην οποία ψάρευε με τον μπαμπά του με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό και στα δύο πόδια. Στη συνέχεια είχε εντυπωσιάσει με το θάρρος και το πείσμα του αφού το ατύχημα δεν τον εμπόδισε να κάνει όλα εκείνα που στόχευε: σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου και σήμερα ασχολείται με τον τομέα της εστίασης.

Το ενδιαφέρον του στρέφεται πλέον στην ευρωβουλή και θεωρείται θέμα ημερών η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με Το Ποτάμι.

«Το Ποτάμι βλέπει τα πράγματα από μία διαφορετική γωνία. Δεν μετέχουν παλιοί πολιτικοί, είναι καθαρό και πιστεύω ότι μπορεί να φέρει αλλαγή», δηλώνει στα «Νέα» ο Βασ. Δοσούλης. Για τον ίδιο το ζήτημα είναι πώς θα βοηθηθούν η γενιά του και οι γενιές που έρχονται να έχουν ευκαιρίες. «Οι περισσότεροι ψάχνουν πώς θα φύγουν ή πώς θα επιβιώσουν. Για παράδειγμα όσοι τελείωσαν τη δική μου σχολή αναζητούν τρόπο να φύγουν, αλλιώς ασχολούνται μόνο με… αυθαίρετα. Αυτό είναι το ζητούμενο για μένα: να προσπαθήσουμε ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες εδώ. Να αλλάξουν τα πράγματα».