Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη πια ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Μαζί του ήταν και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ειδικό πρωτόκολλο για τους χώρους εργασίας αναμένεται να προτείνουν επιστήμονες με φόντο τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Επιβεβαίωσε πως γίνεται ειδική προετοιμασία και για τα σχολεία, και επέμεινε ιδιαίτερα στην τήρηση των μέτρων προστασίας γενικά, επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε.

Την προκήρυξη 400 νέων θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων για τις ΜΕΘ όλης της χώρας στις αρχές Σεπτεμβρίου προανήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος πήρε τον λόγο στη αρχή της ενημέρωσης.

«Αντιμετωπίσαμε την επιδημία με επιτυχία και επιστρέψαμε στην κανονικότητα έχοντας θωρακίσει το σύστημα υγείας», είπε ανοίγοντας την ενημέρωση για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς, είτε εργάζονται στον δημόσιο τομέα είτε στον ιδιωτικό, όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη, τόνισε ο υφυπουργός, σημειώνοντας πως πλέον γίνονται πάνω από 12.000 τεστ την ημέρα, ενώ συνολικά έχουν γίνει πάνω από 750.000 έλεγχοι.