Επιστολή αναφορικά με το σημερινό μας δημοσίευμα που έκανε αναφορά για ταξίδι business class στις Βρυξέλλες απέστειλε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Νικητιάδης. Ο υφυπουργός συγκεκριμένα γράφει:

“Αγαπητό τέρας,

Ευχόμενος κάθε επιτυχία στους στόχους σου για καλύτερη ενημέρωση και ευχαριστώντας σε για την ενασχόληση με το πρόσωπό μου θα παρακαλούσα να μου επιτρέψεις κάποιες επανορθώσεις στο σημερινό (25 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 14.17) δημοσίευμά σου που είμαι βέβαιος ότι αποτέλεσε προϊόν παραπληροφόρησης.

Α) Στις 9 και 10 Οκτωβρίου βρισκόμουν στη Ρόδο για να χαιρετήσω και να συμμετάσχω στο μεγάλο συνέδριο του Διαλόγου των Πολιτισμών που οργανώνεται για 8η χρονιά με μεγάλη επιτυχία από πολύ σημαντικά ιδρύματα της Ρώσικης Δημοκρατίας και συνεπώς δε θα μπορούσα να είμαι στις Βρυξέλλες.

Β) Ουδέποτε ταξίδεψε και ούτε πρόκειται να ταξιδέψει συνεργάτης μου όσο δεν το επιτρέπει το δημόσιο λογιστικό σε θέση business μαζί μου σε οποιοδήποτε ταξίδι πραγματοποιώ στην αλλοδαπή για να εκπροσωπήσω τη χώρα μας.

Γ) Σε κάθε ταξίδι στο εξωτερικό συνοδεύομαι από δύο μόνο συνεργάτες μου παρά το ότι θα μπορούσα να συνοδεύομαι από περισσότερους από τους οποίους ο ένας είναι πάντοτε συνάδελφός σας που διασφαλίζει την άμεση ενημέρωση για τη δραστηριότητα ενός μέλους της κυβέρνησης στο εξωτερικό.

Δ) Καμία δεσποινίς, όπως αναφέρει το σημείωμά σας και κανένας κύριος, συνεργάτες μου, δεν έχει ταξιδέψει ποτέ μαζί μου σε θέση business και πολύ περισσότερο δεν έχει εκδώσει εισιτήριο σε θέση business.

Σε ευχαριστώ και σένα και τους συνεργάτες σου για τη φιλοξενία και θα είμαι στη διάθεσή σου.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Νικητιάδης”.

Εμείς από τη μεριά μας απαντάμε πως σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στο νέο site diavgeia.gov.gr, που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε και υιοθέτησε η κυβέρνηση, και με το υπ.αριθμόν 53/5.10.2010 έγγραφο αναγράφεται πως ο κ. Νικητιάδης όντως δεν ταξίδεψε στις 10/10 αλλά στις 8/10 για τις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, το ταξίδι του διήρκεσε από τις 6/10 έως και τις 8/10 παρουσία δύο συνεργάτων του με τα εισιτήρια τα δικά του business class.