Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να σταματήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στέλνει ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

«Ομάδα που κερδίζει στο 80ό λεπτό του αγώνα, δεν εγκαταλείπει. Πρέπει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο μέχρι την τελική νίκη», τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Realnews».

Όσο για τον αν βλέπει πρόωρες εκλογές, ο υπουργός σημειώνει: «Ούτε βλέπω, ούτε θέλω. Οι πρόωρες εκλογές θα ήταν αρνητικές για τη χώρα, υπονόμευση των θυσιών των ελλήνων πολιτών. Πετύχαμε ένα στόχο, να μείνει η χώρα στο ευρώ. Αγωνιζόμαστε για το δεύτερο, να αποχαιρετήσουμε το μνημόνιο και την τρόικα. Δεν διακόπτεις στη μέση την προσπάθεια, όπως θέλει η αντιπολίτευση».

Όταν όμως ερωτάται εάν προκύπτει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης σε περίπτωση που την επόμενη των ευρωεκλογών, το ΠΑΣΟΚ με δυσκολία βγάλει έναν ευρωβουλευτή και η ΝΔ 3-4, ο κ. Χατζηδάκης απαντά:

«Πραγματικά αισθάνομαι έκπληξη με ένα κλίμα που δημιουργείται σε σχέση με τις προοπτικές της ΝΔ. Ακόμη και στην περίπτωση που ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 1 ή 2 ποσοστιαίες μονάδες, στο μέσο της τετραετίας, οι δημοσκόποι θα σας πουν και εδώ και διεθνώς ότι κερδίζει τις εκλογές το κυβερνητικό κόμμα. Οι Έλληνες, όταν φτάσουν στις κάλπες, προφανώς και δεν θα αποφασίσουν να βάλουν το χέρι τους στην πρίζα».

Το νομοσχέδιο με τις διαρθρωτικές αλλαγές του ΟΟΣΑ, για το γάλα και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι ακόμη στον «αέρα». «Δεν είναι δυνατό να αφήνουμε για λόγους προστασίας κάποιας κοινωνικής ομάδας τις τιμές ψηλά», τονίζει. «Και μόνο η προκήρυξή τους θα θέσει σε αμφιβολία την πρόοδο της χώρας», προειδοποιεί.