Την πλήρη στήριξή του στην πρωτοβουλία των «58» για την κεντροαριστερά, εξέφρασε ο Ε. Βενιζέλος, λέγοντας ότι «αυτή η κεντροαριστερά είναι μία κεντροαριστερά της ευθύνης. Όλοι προσβλέπουμε στην Ευρώπη, στο μέλλον της χώρας, στην πολιτική σταθερότητα…», ενώ προσέθεσε ότι «με λαϊκισμούς και δημαγωγίες δεν υπάρχει κεντροαριστερά».

Ο κ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega, τόνισε πως το σχήμα που θα δημιουργηθεί θα αποτελεί την Κεντροαριστερά της ευθύνης και αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει είπε πως «με δημαγωγίες, λαϊκισμούς, ανευθυνότητες και εύκολα λόγια δεν υπάρχει Κεντροαριστερά της ευθύνης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η πορεία θα συνεχιστεί με γενναιοδωρία και αλληλοσεβασμό χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς μιζέριες. «Έχουμε μπροστά μας δύο εξαιρετικές ευκαιρίες. Έχουμε μπροστά μας τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Στις δημοτικές εκλογές ο δικός μας χώρος, η δική μας αντίληψη σέβεται τις τοπικές κοινωνίες, οι παλιές κομματικές πρακτικές των χρισμάτων δεν μπορούν πλέον να υπάρχουν», είπε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας πως οι υποψηφιότητες της Κεντροαριστεράς θα είναι στα πρότυπα Μπουτάρη – Καμίνη.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και την ενδεχόμενη κοινή κάθοδο των κομμάτων της Κεντροαριστεράς ο κ. Βενιζέλος είπε πως το ενιαίο ψηφοδέλτιο θα προσδιοριστεί με μια μεγάλη συνδιάσκεψη που θα γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου. Στην ερώτηση ποιοι θα μετέχουν στη συνδιάσκεψη είπε: «Όποιος θέλει», κάνοντας λόγο για ανοιχτή πρόσκληση.

«Θέλουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο να είναι ανανεωμένο, υψηλής ποιότητας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι οι υποψήφιοι δεν θα εκλεγούν από μια παρέα ανθρώπων που θα κάνουν μια συναλλαγή κάτω από το τραπέζι.

Ο ίδιος σχολιάζοντας τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς έναντι της Κίνησης των 58 είπε: «Έχουμε γίνει κουραστικοί να επαναλαμβάνουμε την πρόταση αυτή. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι από κανέναν δεν εξαρτάται το εγχείρημα. Τους θέλουμε όλους αλλά από κανέναν δεν εξαρτάται».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε αιχμές κατά της ΔΗΜ.ΑΡ. για επαμφοτερίζουσα στάση έναντι της κυβέρνησης μετά την αποχώρησή της από αυτήν. «Υπάρχει μια αδικαιολόγητη αντίφαση. Αντίφαση ώς προς τις ψηφοφορίες και αντίφαση ως προς την πολιτική θέση. Δεν θέλω να μετέχω στην κυβέρνηση αλλά θέλω να υπάρχει κυβέρνηση και να μην πάμε σε εκλογές. Εμείς θέλουμε καθαρά λόγια, καθαρές πράξεις, ανάληψη ευθύνης. Η επαμφοτερίζουσα στάση, δεν βοηθάει τη χώρα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να κρατάμε ισορροπίες μπαλετικές», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τα δημοσκοπικά αποτελέσματα, όπου το ΠΑΣΟΚ καταγράφει φθίνουσα πορεία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα αποδοχής όλου του πολιτικού συστήματος, διότι όλοι βρίζουν τους πολιτικούς, ενώ ειδικά για το κόμμα του είπε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε αναλάβει δυσανάλογο βάρος μόνοι μας, έχουμε φθαρεί, έχουμε πέσει στη φωτιά».

Στο σημείο αυτό ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δεν είναι μία παράταξη, ένα κόμμα που έχει λειτουργήσει ως όχημα διαμαρτυρίας μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, είπε ότι «έχουμε στο χώρο μας έντονα φαινόμενα ατομικών συμπεριφορών», έκανε λόγο για αποστασία και κάποιους που αναζητούν «τυχοδιωκτική στέγη» στο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την αποχώρηση Τζάκρη, είπε ότι πρόκειται για ένα ακραίο φαινόμενο προσωπικής πολιτικής ηθικής.
Αναφερόμενος στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε ότι Τσίπρας και Καμμένος είναι στρατηγικοί εταίροι, ενώ έθεσε το ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσωπική βεντέτα μαζί του.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα της «Αυγής», όπου χαρακτηρίζεται ως ο μέγας τροφοδότης του φασισμού και ένας από τους βασικούς αιμοδότες της Χρυσής Αυγής, είπε ότι θα κάνει αγωγές ώστε να ενισχύσει και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στην εξεταστική για τα υποβρύχια, ο κ. Βενιζέλος είπε πως αυτή τη στιγμή εκτελείται ένα πολιτικό συμβόλαιο θανάτου εναντίον του και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση για στενή συνεργασία και συνωμοσία με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών.

«Ας έρθουν στη Βουλή να το αντικρούσουν ότι έστησαν συνωμοσία σε στενή συνεργασία με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών» είπε χαρακτηριστικά.

«Εντυπωσιακό που τα βάζει μαζί μου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη πολιτική αποτυχία τους», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Βενιζέλος, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έχει δημιουργήσει μία κατάσταση οιονεί εμφυλίου πολέμου»,  καθώς όπως ανέφερε «αμφισβητεί το ήθος αμφισβητεί τις διαδρομές, βρίζει, συκοφαντεί…»

Στο οικονομικό πεδίο, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το «χαράτσι» είναι ο πιο δίκαιος και αποτελεσματικός φόρος, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά μέτρα και ότι η χώρα πέτυχε τους στόχους της.

Επανέλαβε την άρνηση της κυβέρνησης όσον αφορά τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις, καθώς και ότι δεν χρειάζεται νέο δάνειο, άρα δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα θα παρατείνουμε μονομερώς την προστασία της πρώτης κατοικίας», σημείωσε όσον αφορά τους πλειστηριασμούς.