Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας συμμετείχε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, όπου εξετάστηκαν το Πρόγραμμα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2014, ο Οδικός Χάρτης του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, η Ετήσια Επισκόπηση για την Ανάπτυξη, καθώς και η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες, στις 19-20 Δεκεμβρίου.

Στην παρέμβαση του, ο κ. Κούρκουλας αναφέρθηκε στη σημασία της υιοθέτησης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου για την περίοδο 2014-2020, καθώς η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για την γρήγορη απορρόφηση και αξιοποίηση κονδυλίων που θα συμβάλουν καταλυτικά στην προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην ΕΕ και στην Ελλάδα. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών της Ένωσης, τόνισε ο κ. Υφυπουργός.

Αναφορικά με το Πρόγραμμα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2014, ο κ. Κούρκουλας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το Πρόγραμμα δίνει έμφαση στη προώθηση μέτρων για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, στόχους τους οποίους συμμερίζεται απόλυτα και η επερχόμενη Ελληνική Προεδρία.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών συνεχάρη, τέλος, την Ιρλανδία για την επιτυχή έξοδό της από το Πρόγραμμα Μακροοικονομικής Σταθερότητας και Ανάπτυξης και την προσφυγή της στις διεθνείς αγορές, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η Ιρλανδία δείχνει τον δρόμο και για τις υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται σε αντίστοιχα προγράμματα.