Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε απόψε στη Θεσσαλονίκη η επιτροπή πρωτοβουλίας που συγκρότησε το ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία, με στόχο την ταχύτερη έξοδο της περιοχής από την κρίση.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ ο συντονιστής της πρωτοβουλίας, πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ μέσα από τον ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς θα πρέπει να «ακούσει», όπως είπε χαρακτηριστικά, την κοινωνία και να συνθέσει προτάσεις ενόψει των προσεχών εκλογών, αλλά και για την έξοδο από την κρίση στην μετά μνημόνιο εποχή.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα σε πρώτη φάση θα συγκροτηθούν σε κάθε νομό της Κεντρικής Μακεδονίας επιτροπές που θα πραγματοποιήσουν επαφές με εκπροσώπους επιμελητηρίων, συλλόγων, οργανώσεων, κ.α. φορέων, ενώ τον Ιανουάριο του 2014 θα πραγματοποιηθεί κεντρική συνάντηση, σε επίπεδο περιφέρειας. Διευκρινίσεις για την πρωτοβουλία και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν έδωσαν στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος, Χρόνης Μακρίδης και ο υπεύθυνος οργανωτικής πολιτικής, Χρήστος Παπαστεργίου.