Με την συμμετοχή όλων των υπουργών παραγωγικών υπουργείων αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου συνεδριάζει το «μικρό υπουργικό συμβούλιο» όπως το ονομάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου και το οποίο σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα «θεσμοθετηθεί» προκειμένου να αντιμετωπίζονται ταχύτερα τα θέματα που προκύπτουν στην εκτέλεση του κυβερνητικού έργου.

Η έλευση της τρόικας το Σεπτέμβρη και τα νέα προαπαιτούμενα με αιχμή το θέμα των πλειστηριασμών θα κυριαρχήσουν στην συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθούν εναλλακτικά σενάρια για το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί κυβερνητική κρίση και κοινωνική αγανάκτηση.

Ας σημειωθεί ότι ο Α. Σαμαράς έχει ζητήσει από τους υπουργούς να προσέλθουν με σαφή και τελικά χρονοδιαγράμματα αλλά «πρωταγωνιστής» είναι και πάλι ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος κατ’ εντολή του πρωθυπουργού θα ενημερώσει για τα προαπαιτούμενα ενόψει της έλευσης της τρόικα και συγκεκριμένα για:

– Την ολοκλήρωση του σχεδίου διαθεσιμότητας των πρώτων 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και χρονοδιάγραμμα για την συνέχιση του σχεδίου.

– Θα καταθέσει πρόταση για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ με αποφάσεις οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν εντός Αυγούστου και να εφαρμοστούν έως το τέλος του 2013.