Οι υπουργοί της ΝΔ Πέτρος Δούκας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιώργος Αλογοσκούφης «είναι υπεύθυνοι που έβγαλαν έτσι περίεργο το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ και ήξεραν ότι το πήραν τα ταμεία», είναι ο ισχυρισμός που διατύπωσε ο Σ. Πρινιωτάκης στη Βουλή σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το προφυλακισμένο στέλεχος της «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» χαρακτήρισε «απαράδεκτο» ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν μπορούσε να μεταβιβαστεί εμπορικά και ήταν μη διαπραγματεύσιμο, βάσει μυστικών όρων.

Φέρεται δε να υποστήριξε ότι ο ίδιος αλλά και οι συγκατηγορούμενοί του έπεσαν θύματα της τότε κυβέρνησης της ΝΔ.
Ενώ πάντως τόνισε, κατά το ΠΑΣΟΚ, ότι τόσο τα ταμεία όσο και ο ίδιος εξαπατήθηκαν, την ίδια ώρα στο γραπτό υπόμνημα που προσκόμισε, επέμεινε ότι η «Ακρόπολις» όχι μόνο δεν ζημίωσε τα ταμεία, αλλά τα ωφέλησε κιόλας.

Πάντως σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο κ. Πρινιωτάκης απέδωσε ευθύνες και στα συναρμόδια υπουργεία, υποστηρίζοντας ότι λειτούργησαν πλημμελώς όσον αφορά τον ελεγκτικό τους ρόλο.

Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκε που, όπως είπε, ο Γ. Παπαμαρκάκης διέθεσε τουλάχιστον 3 ύποπτα προϊόντα και είναι ελεύθερος, ενώ τα στελέχη της «Ακρόπολις» που είναι εδώ και 6 μήνες στη φυλακή, κατηγορούνται μόνο για ένα ένοχο δομημένο, το οποίο και επιστράφηκε.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει τελικώς ο Θεόδωρος Πρινιωτάκης, ενώ έχουν κληθεί επίσης οι Γ. Παπαμαρκάκης, Δ. Μαμωνάς, Ευγ. Παπαδόπουλος και ο Σάββας Τσιτουρίδης, για τον οποίο ο Σ. Πρινιωτάκης φέρεται να είπε ότι «γνώριζε και συνέπραξε» στη διοχέτευση του ομολόγου στα ταμεία.