«Η εξωτερική πολιτική δεν έχει αιώνιους φίλους και αιώνιους εχθρούς – για εμάς αιώνια είναι μόνο τα συμφέροντα της χώρας» τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ, Ρένα Δούρου, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η εξωτερική πολιτική θέλει έναν συνολικό σχεδιασμό. Και δεν θέλει μια κυβέρνηση που θα είναι παρακολουθητής πρωτοβουλιών άλλων χωρών» προσθέτει.

Σε ερώτηση αν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που θα επισκεφτεί σε δέκα ημέρες τη χώρα μας, η κ. Δούρου τονίζει: «Νομίζω όχι… Αυτή τη στιγμή δεν προκρίνουμε ότι υπάρχει κάποιος λόγος να δούμε τον κ. Σόιμπλε.. Διαβάζουμε ότι ο κ. Σόιμπλε θα έρθει με ”δώρα”, τα οποία είναι η αποπληρωμή του χρέους στο διηνεκές και όχι κούρεμα. Τα ”δώρα” τα φέρνει στην κυβέρνηση του κ. Στουρνάρα, του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά που επιμένουν ότι με αυτές τις πολιτικές το χρέος μπορεί να γίνει βιώσιμο».

Η κ. Δούρου υποστηρίζει μάλιστα ότι «η ελληνική κυβέρνηση υπακούει μέχρι τελευταίου κόμματος και τελείας στις επιταγές μιας γερμανικής κυβέρνησης, που πόρρω απέχει από μία ευρωπαϊκή Γερμανία».

Αναφερόμενη στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Η ΑΟΖ είναι μια πολύ σπουδαία ιστορία -όπως και ο αγωγός ΤΑΡ- για να την συμψηφίζουμε με την κρίση χρέους, με την επιβίωση των Ελλήνων και των Ελληνίδων, να την βάζουμε σε ένα μπλέντερ επικοινωνίας και επικοινωνιακών πολιτικών».