Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της Κίνησης για τη Νέα Ελλάδας, Ανδρέας Λοβέρδος το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Δεν ετέθη, ούτε θα τεθεί θέμα συμμετοχής μου στο νέο κυβερνητικό σχήμα» δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Λοβέρδος, ο οποίος αναφερόμενος στο ζήτημα της ΕΡΤ, είπε πως εάν αύριο το πρωί εισαχθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της, θα το ψήφιζε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ, ο Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά «εάν ήταν να γύριζα, γιατί να έφευγα», ενώ υποστήριξε πως ένας από τους λόγους που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ήταν γιατί είχε την άποψη πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να έχει φιλική συμμετοχή στην κυβέρνηση.

«Αυτό οδήγησε σε αδιέξοδα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και με την ΕΡΤ να είναι τα πρόσφατα παραδείγματα» είπε ο Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι η χώρα χρειάζεται μέτρα άμεσης δράσης.

Αναφερόμενος στη συνεργασία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Λοβέρδος είπε ότι αυτή δεν μπορεί να γίνεται βάσει γενικόλογων πραγμάτων, αλλά θέλει συγκεκριμένα μέτρα.