Συνέρχεται το απόγευμα η εκτελεστική γραμματεία της Ν.Δ. υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή των βουλευτών του κόμματος που είναι οι εκλογικοί σύνδεσμοι της ΝΔ με τις 13 περιφέρειες.

Την Πέμπτη το απόγευμα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα συγκαλέσει συγκέντρωση βουλευτών, πρώην βουλευτών και μελών της πολιτικής επιτροπής της Αττικής, παρουσία του Βασίλη Κικίλια και των αντιπεριφερειαρχών που έχουν ανακοινωθεί.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο κ. Σαμαράς θα περιοδεύσει στη Δυτική Μακεδονία και την Κυριακή, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ν.Δ., θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Κίνας, που επισκέπτεται την Ελλάδα.

Παράλληλα υπό την έγκριση του Α. Σαμαρά τελεί και πρόγραμμα εκατοντάδων επισκέψεων στελεχών του κόμματος σε όλη την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ν.Δ. με αφορμή την οικονομία και ειδικότερα το μέτρο της περαίωσης. Πηγές μάλιστα της Ρηγίλλης έλεγαν ότι «διαφωνούμε, δε στηρίζουμε».

Ωστόσο, πρόσθεταν ότι «υπάρχει μόνο μία περίπτωση να ψηφίσουμε αν η κυβέρνηση μετά από διαπραγματεύσεις με την τρόικα ‘παγώσει’ την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και τη μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ».

Οι ίδιες πηγές αναφορικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις σχολίαζαν ότι αυτές δείχνουν αλλαγή του πολιτικού κλίματος και καταγράφουν την αγανάκτηση των πολιτών για μια πολιτική που βασίζεται στο μνημόνιο.

«Παράλληλα καταγράφεται κι η μεγάλη δυναμική του μηνύματος που εξέπεμψε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», πρόσθεταν.

Ειδικότερα για το Δήμο του Πειραιά κύκλοι της Ρηγίλλης σημειώνουν ότι «η υποψηφιότητα του Β. Μιχαλολιάκου θα αναπτύξει δυναμική και μάλιστα δυναμική νίκης» και πως «θα επικρατήσει στον Πειραιά, γιατί είναι υποψηφιότητα που μόλις τώρα ξεκίνησε να αναπτύσσεται».

Τέλος για την περιφέρεια της Αττικής έλεγαν ότι «ο Βασίλης Κικίλιας θα περάσει στο δεύτερο γύρο και τότε όλα θα είναι ανοικτά».