Η φονική καταιγίδα στη Χαλκιδική που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους και άφησε πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές και η ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισής της άλλαξαν τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά στις χθεσινές επισκέψεις του στα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Έτσι, οι δύο επισκέψεις του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθούν σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το πρωί της Παρασκευής, στις 9:00, το υπουργείο Παιδείας και το απόγευμα στις 17:00, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης να έχει βάλει στις ράγες το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις προτεραιότητες ανά υπουργείο, όπως αυτές περιγράφονται και στο μπλε ντοσιέ που πήραν οι υπουργοί στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη.

Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να επισκεφθεί αυτοπροσώπως τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης δίνοντας ένα στίγμα για τις προτεραιότητές του. Προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι τα ζητήματα της εκπαίδευσης με βασικό στόχο την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα φέρει στη Βουλή.

Η Ψηφιακή Διακυβέρνηση και συγκεκριμένα η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι μία από τις κύριες προτεραιότητες και καινοτομίες που φέρνει η νέα κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί και η σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου και συγκεκριμένα των φοροελαφρύνσεων.