«Τίποτα δεν γίνεται με ένα καπέλο, μέσα από το οποίο θα βγαίνουν πουλιά, πρέπει όμως να φανεί η τάση που υπάρχει, δηλαδή τι σχεδιάζει η κυβέρνηση, η ανταπόκριση στις υποσχέσεις που έχει δώσει και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί θα δημιουργήσει μία νέα εικόνα, που θα βοηθήσει και στο θέμα των επενδύσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας».
Αυτό δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος.
«Υπάρχουν συγκεκριμένες προτεραιότητες σε συγκεκριμένα υπουργεία, διότι έχουν μείνει ζητήματα ανοιχτά από την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης. Το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η γραμμή και τάξη στα πράγματα δεν σημαίνει ότι το κράτος δεν έχει συνέχεια. Το κράτος έχει συνέχεια, αρχίζουμε από αυτό. Δεύτερον, υπάρχει μία σειρά προβλημάτων, τα οποία έχουν παραμείνει και οξύνονται αυτόν τον καιρό, παραδείγματος χάρη το πρόβλημα της ΔΕΗ, που επείγει», εξήγησε η κ. Γιαννάκου.
Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες για άμεσες παρεμβάσεις, διευκρίνισε ότι «υπάρχει μία σειρά κινήσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα, όπως για παράδειγμα το φορολογικό νομοσχέδιο» και «αμέσως μετά την ορκωμοσία και τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα αφορούν στη μείωση των φόρων, τα ζητήματα του ΕΝΦΙΑ κ.λπ.».
«Οι πολίτες, ασφαλώς, δεν δίνουν απεριόριστη πίστωση χρόνου, αλλά από την άλλη, μέσα στο πλαίσιο της λογικής, αντιλαμβάνονται τι και πώς μπορεί να προχωρήσει αρκετά γρήγορα, όχι όμως να γίνονται προχειρότητες ή να εμφανίζονται άλλα πράγματα από αυτά που συμβαίνουν, για να δοθεί η εντύπωση ότι λύθηκαν τα προβλήματα», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όσον αφορά τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης δημοσιονομικών στόχων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ εκτίμησε ότι «δεν είναι εύκολη ιστορία, χρειάζεται διαπραγμάτευση σε βάθος χρόνου […] υπάρχουν όμως πιθανότητες αν δουν οι εταίροι μας ότι βελτιώνεται η κατάσταση στο θέμα της ανάπτυξης στη χώρα, ότι γίνονται οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» και «τότε μπορεί να είναι τελείως άλλος ο τρόπος με τον οποίο θα μας αντιμετωπίσουν, μπορεί να έχουν πιο ευήκοα ώτα».