Απέναντι στην απόφαση του Eurogroup στέκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο.

«Η Ευρώπη έκανε ένα ιστορικό σφάλμα και πρέπει αυτό να διορθωθεί. Πρέπει να αποτραπούν οι παρενέργειες», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Επισήμανε δε, πως η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι δεδομένη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ότι αφορά τις συνέπειες των εξελίξεων της Κύπρου στην χώρα μας,. «Αντανάκλαση δεν φοβάμαι. Οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα δεν θίγονται, το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα είναι θωρακισμένο», είπε χαρακτηριστικά.

«Μπορούν να βρεθούν λύσεις για την Κύπρο, μπορούν να βοηθήσουν και κράτη εκτός ευρωζώνης», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με διορατικότητα, η Ελλάδα δεν έχει την ευελιξία που έχει η Κύπρος».

Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να αποχωρήσουν οι ακατάλληλοι από το Δημόσιο. «Να μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», ανέφερε.

«Το μεγάλο θέμα είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την τρόικα και να εκταμιευτεί η επόμενη δόση. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για να κλείσουμε το θέμα αυτό», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr