Σε απάντηση της αναφοράς του κ. Γιώργου Πεταλωτή κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, και την ερμηνεία του περιεχομένου ραδιοφωνικής συνέντευξής του, από το γραφείο του κ. Αβραμόπουλου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Προφανώς ευρισκόμενος σε σύγχυση, ο εκπρόσωπός της Κυβέρνησης αυθαιρετεί, ερμηνεύοντας όπως αυτός θέλει, τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου.

Ο κ. Αβραμόπουλος έχει πει ότι αν ήταν η Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση, δε θα είχαμε φτάσει στο μνημόνιο. Από την ώρα όμως που αυτό υπεγράφη από την Κυβέρνηση, χωρίς διαπραγμάτευση και με πλήρη υποταγή στις οδηγίες της τρόικας, η ίδια έχει και την ευθύνη.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία έχει δημόσια δεσμευτεί, ότι από τη στιγμή που θα γίνει κυβέρνηση, θα σεβαστεί την υπογραφή της χώρας.

Εκείνο που χρειαζόταν και χρειάζεται, είναι ένα άλλο μείγμα, μια άλλη πρόταση οικονομικής πολιτικής. Και αυτήν, την έχει καταθέσει με πληρότητα, επάρκεια και πειστικότητα, ο Αντώνης Σαμαράς.