Να ανανεώσει άμεσα τις συμβάσεις εργασίας 300 εργαζομένων καθαριότητας στις εφορίες, οι οποίοι «πετάχτηκαν στο δρόμο», ζητά από τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, καταγγέλοντας, παράλληλα, την τρίτη κατά σειρά απουσία του κ. Στουρνάρα από τη Βουλή για την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησής του.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Στρατούλης οι εργαζόμενοι αυτοί, στη μεγάλη τους πλειοψηφία γυναίκες μεγάλης ηλικίας και με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις- εργάζονται «κάτω από συνθήκες κυριολεκτικά τριτοκοσμικές, και με αμοιβές 325 ευρώ το μήνα. Δουλεύουν αδιαλείπτως επί χρόνια σε ομηρία και υπό καθεστώς συνεχούς ανασφάλειας, καθώς αναγκάζονται να υπογράφουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι οποίες έχουν εξαιρετικά περιορισμένη χρονική διάρκεια. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι συμβάσεις αυτές διαρκούν μόλις ένα μήνα! Στο περιεχόμενό τους αναφέρεται ρητά ότι οι εργαζόμενες δεν δικαιούνται κανονική άδεια, γονική άδεια καθώς επίσης και δώρα (Χριστουγέννων, Πάσχα)».

Ο κ. Στρατούλης τονίζει πως όχι μόνο πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, αλλά και να καταργηθεί ο δουλεμπορικός χαρακτήρας και να αυξηθούν οι αμοιβές τους.