Κάλεσμα προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για ενιαία εθνική στάση έναντι της Τουρκίας, απηύθυνε από τον Βόλο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις – το έχουμε κάνει επανειλημμένα και τις καλούμε και εδώ, από το Βόλο – απέναντι σε αυτή την κατάσταση, να βγάλουμε μία κοινή, ενιαία εθνική φωνή. Μπορούμε τις πολιτικές μας διαφορές να τις λύσουμε – και θα τις λύσουν σε μία δημοκρατία οι πολίτες – αλλά σε μία τέτοια στιγμή, που απειλείται η εθνική ακεραιότητα της Κύπρου, η ακεραιότητα του έθνους, η ακεραιότητα της ίδιας της Ευρώπης και την ώρα που οι συγκυρίες είναι τέτοιες που βλέπουμε φίλους, συμμάχους και τρίτες χώρες να παίρνουν τη θέση της Ελλάδος, δεν θα πρέπει σε εμάς να επικρατήσουν η διχόνοια, οι διαφορετικές φωνές, αυτό που περιέγραψε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός ότι αν μεταξύ τους δεν μπορούν να ζήσουν, δεν τους αξίζει η λευτεριά».
Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε επίσης και στην περίοδο που συμμετείχε στην κυβέρνηση και τόνισε ότι «οφείλουμε να πούμε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε μία ευχάριστη και μία δυσάρεστη θέση. Η ευχάριστη θέση είναι ότι πλέον – και με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες – η περίοδος των μνημονίων έχει λήξει οριστικά. Μπαίνουμε, πλέον, σε μία τροχιά ανάπτυξης, οι ενεργειακές συμφωνίες που έχουν γίνει, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο θα φέρουν καινούργιες καλύτερες ημέρες για όλη την Ελλάδα, θα φέρουν καλύτερες ημέρες για το χρέος, θα φέρουν καλύτερες ημέρες με τη δυνατότητα της κυβέρνησης να μπορέσει πλέον να δώσει στους πολίτες τους καρπούς των θυσιών που έγιναν κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης κρίσης».
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εξέφρασε τη θέση ότι «διαφωνεί με την Ευρώπη που επέβαλε στα ευρωπαϊκά κόμματα και διά των ευρωπαϊκών κομμάτων στα ελληνικά μεγάλα κόμματα, την προδοτική συνθήκη των Πρεσπών. Γιατί η Συνθήκη των Πρεσπών και η παράδοση του όρου “Μακεδονία”, είναι μια θέση την οποία βεβαίως και υπηρέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του ολετήρα της Ελλάδας του κ. Κοτζιά, αλλά στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας συνέβαλαν και η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ. Εμείς παραμένουμε στην εθνική θέση που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αποφάσισε ότι δεν θα παραδοθεί κανένα όνομα, σύνθετο ή μη, με τον όρο “Μακεδονία”».
Τέλος, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έκανε σκληρή επίθεση στην κυρία Έλενα Κουντουρά για τη στάση της απέναντι στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», την υπουργοποίησή της και την προσχώρησή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.