Τη δέσμευση ότι δεν θα επιτρέψει να μπει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε νέες περιπέτειες ανέλαβε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή την αναφορά δύο στελεχών της παράταξής του σε λίστα αυτοδιοικητικών στελεχών για τα οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα, διεξάγονται φορολογικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου μοντέλου διοίκησης που θα εφαρμόσει, ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αναμένει τα πορίσματα της έρευνας, επισήμανε ότι δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις στηριγμένος σε φημολογίες.

Υπογράμμισε, ωστόσο: «Αν βρεθεί εμπλοκή στελεχών θα ζητήσω και θα λάβω την παραίτησή τους και θα στείλω την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Να μην διανοηθεί κανείς να παίξει με τα χρήματα των πολιτών. Δεν θα αφήσω να μπει η Περιφέρεια σε νέες περιπέτειες».

Διευκρίνισε, εξάλλου, ότι μόλις ενημερώθηκε για το θέμα επικοινώνησε με τα δύο στελέχη που του επισήμαναν ότι οι σχετικές αναφορές ανήκουν στη σφαίρα της φημολογίας.

Κατά την παρουσίαση του νέου μοντέλου διοίκησης ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για δημιουργία μιας «τοπικής κυβέρνησης» που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και γνωστοποίησε ότι εισάγεται μια νέα τομεακή διοίκηση σύμφωνα με την οποία, κάθε ένας αντιπεριφερειάρχης θα αναλάβει έναν τομέα ευθύνης παράλληλα με τις αρμοδιότητες που έχει ανά νομό.

Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, θα αναλάβει και τον τομέα του αναπτυξιακού σχεδιασμού, της Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος τον τουρισμό, του Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης την αγροτική ανάπτυξη, της Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, των Σερρών Γιάννης Μωϋσιάδης τις υποδομές και της Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την παιδεία και τον πολιτισμό.

Θεματικοί αντιπεριφερειάρχες αναλαμβάνουν η Αθηνά Αηδονά στον τομέα των οικονομικών, ο Φάνης Παπάς στο αντικείμενο του Περιβάλλοντος και η Τζελίνα Μακραντωνάκη σε ένα νέο πλαίσιο, εκείνο της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών. Στον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Τσαμασλή δεν αποδόθηκε επιπλέον τομέας ευθύνης λόγω του φόρτου καθηκόντων για την μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά τους τομείς της υγείας και των μεταφορών σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι εντεταλμένοι σύμβουλοι, ο ρόλος των οποίων θα είναι ενισχυμένος ώστε να μην υπάρχουν κενά και αρρυθμίες στο έργο της περιφέρειας. Παράλληλα έγινε γνωστό πως θα υπάρξουν αλλαγές και στο διοικητικό τμήμα.

Στο μεταξύ, με αφορμή την αναφορά του δημοσιεύματος για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, στο όνομά του, ο κ. Τσαμασλής σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει ότι από το 1995 που ο λαός της Θεσσαλονίκης τον τίμησε με την ψήφο του για πρώτη φορά μέχρι σήμερα, όλα του τα ακίνητα ή περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί όπως προβλέπει ο νόμος.