Τον Ευάγγελο Βενιζέλο βάζει – με έμμεσο τρόπο – στο «κάδρο» της υπόθεσης που αφορά στη λίστα Λαγκάρντ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δήλωσε σήμερα η υπεύθυνη για θέματα Δικαιοσύνης του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, «έχουν ευθύνη οι διατελέσαντες υπουργοί Οικονομικών και όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην απόκρυψη, υπεξαγωγή και επεξεργασία» του επίμαχου εγγράφου.

«Είναι περισσότεροι του ενός αυτοί που αποδείχθηκαν ικανοί για όλα» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση συντελέσθηκαν εξακολουθητικά εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος και κατά παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

«Δεν έγιναν από έναν, ούτε με μία στιγμιαία πράξη. Και συνεχίσθηκαν, πέραν της υπουργικής θητείας των ενεχόμενων κυβερνητικών προσώπων» υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας ότι «ευθύνη έχουν οι διατελέσαντες υπουργοί Οικονομικών και όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην απόκρυψη, υπεξαγωγή και επεξεργασία ενός δημοσίου εγγράφου – πειστηρίου, σαν να ήταν προσωπικό ραβασάκι».

Η βουλευτής κάλεσε εκείνους που «αποδεδειγμένα προσπάθησαν, κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, να συγκαλύψουν το έγκλημα και να υποθάλψουν τους υπαιτίους, να σταματήσουν την ένοχη φλυαρία και τις συνένοχες μεθοδεύσεις».

Εξήγησε, δε, ότι είναι οι ίδιοι που «σήμερα, πρόθυμα θυσιάζουν έναν για να σώσουν τους υπολοίπους και την καταρρέουσα κυβερνητική συμπαράταξή τους».