Σημαντική επιτυχία, χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα περάσει «στο επόμενο και ουσιαστικότερο στάδιο, που είναι οι θυσίες των Ελλήνων να πιάσουν τόπο».

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η συμφωνία στο Eurogroup διασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης και δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για να οδηγηθεί η χώρα σε καλύτερο δρόμο.

«Σαν χώρα φθάσαμε στο χείλος της καταστροφής και πρέπει να διδαχθούμε από αυτά τα μαθήματα», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου και παράλληλα, υποστήριξε ότι η χώρα θα αποκτήσει ξανά τραπεζικό σύστημα και θα διασφαλιστούν οι καταθέσεις.

Όπως είπε με την εκταμίευση της δόσης θα ενισχυθεί το τραπεζικό σύστημα και θα δανειοδοτηθούν επιχειρήσεις, ενώ χαρακτήρισε αναμενόμενη την επιστροφή καταθέσεων στην Ελλάδα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «εξασφαλίστηκε και με τη βούλα η παραμονή της χώρας στον πυρήνα της Ευρώπης».

Όσον αφορά το μείζον θέμα της επαναγοράς ομολόγων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αισιοδοξία του όλα θα εξελιχθούν ομαλότατα ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, τόνισε πως «δεν είναι της παρούσης».

Απαντώντας εξάλλου στο ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε ότι η κυβέρνηση ήταν απούσα στο Eurogroup ανέφερε ότι «στο Eurogroup καταφέραμε να πετύχουμε το συγκερασμό αντίθετων απόψεων δεν ήμασταν απόντες. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο». «Να σταματήσουν οι κακιούλες του ΣΥΡΙΖΑ, η καταστροφολαγνεία έχει τα όρια της» πρόσθεσε.