Σημαντική απόκλιση απόψεων σχετικά με την Ελλάδα και κυρίως της αναπτυξιακές της προοπτικές, παρατηρείται στο εσωτερικό της τρόικας.
Οι δανειστές εμφανίζονται διχασμένοι καθώς, σύμφωνα με το «Spiegel», από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιθυμούν να υπάρχει μια θετική έκθεση για την Ελλάδα, ωστόσο το ΔΝΤ και η ΕΚΤ διαπιστώνουν μία «εικόνα με μελανά χρώματα».
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ παραμένουν ακόμα δύσπιστοι και όσον αφορά την επάρκεια του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς εκτιμούν πως δεν θα είναι αρκετό προκειμένου η Αθήνα να πετύχει το στόχο της μείωσης του δημόσιου χρέους της στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.
Το περιοδικό εκτιμά ότι «ακόμα κι αν η ελληνική κυβέρνηση καταλήξει σε συμφωνία για το νέο πρόγραμμα λιτότητας ύψους 11,5 δισ. ευρώ, η χώρα σύμφωνα με τους ειδικούς του ΔΝΤ, δεν θα μπορέσει να πετύχει μέχρι το 2020 τον στόχο της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ».
Το περιοδικό επικαλείται επίσης τη δήλωση που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας, ο οποίος εκπροσωπεί και την Ελλάδα στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, στην εφημερίδα Wall Street Journal: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, είτε μέσω παραίτησης των επίσημων πιστωτών από τις απαιτήσεις τους είτε μέσω επιπλέον δανείων με -ελπίζουμε- συμφερότερα επιτόκια» φέρεται να είχε πει ο κ. Κατσάμπας.