Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την οποία συζητήθηκαν ο συντονισμός και η ανάπτυξη κοινών δράσεων, με σκοπό την ενίσχυση του τουρισμού.

Κορυφαία προτεραιότητα για το υπουργείο Εξωτερικών, από κοινού με το υπουργείο Τουρισμού, αποτελεί η συνεργασία με τους φορείς του κλάδου, όπως υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν κοινές δράσεις για την επιμόρφωση στελεχών και επιχειρηματιών τού τουρισμού.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι το υπουργείο εργάζεται ήδη εντατικά για την ανατροπή του δυσμενούς κλίματος και της αρνητικής εικόνας, που έχει καλλιεργηθεί στο εξωτερικό μέσω των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε, παράλληλα, στην πολιτική θεωρήσεων για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που παρέχει το σύστημα Σένγκεν, ώστε οι θεωρήσεις να χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους, άμεσα και με τις ελάχιστες δυνατές διατυπώσεις.

Στη συνάντηση, εξετάστηκαν, επίσης, τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων στο σημείο εισόδου, σε πέντε ελληνικά νησιά για τουρίστες προερχόμενους από την Τουρκία, τα οποία από τη φετινή χρονιά ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.