Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου έσπευσε να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς την υποψηφιότητα του. Στη συνέντευξη του ανέφερε: «Αγνοείτε ότι ουδέποτε συνομίλησα και ουδέποτε διαπραγματεύτηκα. Κάποια στελέχη του ΠαΣοΚ -μεταξύ των οποίων ένας, δύο διαγραμμένοι βουλευτές και άλλοι- πήραν κάποιες πρωτοβουλίες, ομόφωνα, να με προτείνουν σε άλλες συνιστώσες της Αριστεράς. Εγώ ουδέποτε διαπραγματεύτηκα. Είπα στους έχοντες την πρωτοβουλία βουλευτές πρώην και βεβαίως κάποια στελέχη, ότι σε ένα ευρύτερο σχήμα θα μετείχε και η Αριστερά και σε μια βάση στήριξης του κοινωνικού κράτους ως απλός στρατιώτης…».

Και πρόσθεσε μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84»: «Την πρωτοβουλία έχουν οι “πασοκογενείς” φίλοι και σύντροφοι… Με τον όρο που εξαρχής είχα πει, δηλαδή εάν είναι ενωμένος όλος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κι άλλες δυνάμεις μέσα και κυρίως και πρωτεύοντος οι “πασοκογενείς” που είναι κόντρα στο μνημόνιο, μια τέτοια πρωτοβουλία ως απλός στρατιώτης, όχι ως επικεφαλής… Αν πάτε ενωτικά, να με υπολογίζετε ως απλό στρατιώτη, ποτέ ως επικεφαλής».

Τέλος για το μνημόνιο τόνισε: «Δεν ήμουν ο πρώτος, την 25η Μαρτίου όταν πανηγύριζαν, που είπα ότι το κατάπτυστο μνημόνιο θα είναι θηλιά για το λαό; Και χθες δεν υπέδειξα στον κ. Πρόεδρο του κινήματος, να πάει γρήγορα στην Ευρώπη με νέα, ισχυρή, διαπραγματευτική ομάδα;».