«Βολές» κατά του μνημονίου, το οποίο χαρακτήρισε «ως μνημόνιο υποταγής», εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, με την ευκαιρία της παρουσίασης τόσο του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιάννη Πλακιωτάκη όσο και του αντιπεριφερειάρχη πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μπαντουβά.

Οι αναφορές του κ. Αβραμόπουλου στο μνημόνιο ήταν συνεχείς ενώ τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία όταν θα έρθει στην εξουσία θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση βασικών άρθρων και επανεξέτασή τους αφού η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση όπως και οι πολίτες. Για τις προσεχείς εκλογές ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως αυτές είναι ξεχωριστές αφού, όπως ανέφερε, οι αυριανοί περιφερειάρχες θα αναλάβουν να παίξουν σοβαρότατο λόγο και θα κληθούν να βρουν το δρόμο της ανάπτυξης για τις Περιφέρειές τους.

«Η Νέα Δημοκρατία», είπε «προτάσσει την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και θα δώσει μάχη ώστε να διαμορφώσει αισιόδοξες πολιτικές». Σε ότι αφορά τη στήριξη του Γιάννη Πλακιωτάκη ως υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία είναι στο πλευρό του καθώς «κοσμεί αυτό το κόμμα αλλά και τον πολιτικό κόσμο της χώρας με το ήθος του και τη μαχητικότητά του». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη για το νομό Ηρακλείου λέγοντας ότι ο Κώστας Μπαντουβάς πάντα βάζει πάνω από όλα την Κρήτη.