«Η κυβέρνηση της υποτιθέμενης αναδιαπραγμάτευσης αποτυγχάνει να υποστηρίξει επάξια τα συμφέροντα του ελληνικού λαού από τον πρώτο κιόλας μήνα. Δηλώσεις μάλιστα, σαν αυτές του κ. Κουβέλη, σύμφωνα με τις οποίες κύρια προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην περικοπούν τα “προνοιακά επιδόματα”, στόχο έχουν να θολώσουν τα νερά και να συνεχίσουν ένα παιχνίδι εντυπώσεων με τους ψηφοφόρους.

Για να προστατέψει η κυβέρνηση τα ειδικά μισθολόγια, και άρα τις παλαιοκομματικές πελατειακές σχέσεις με προνομιακές ομάδες πολιτών, είναι διατεθειμένη να επιβάλει πολλαπλά χαράτσια, να περικόψει συντάξεις και ανεύθυνα να μειώσει εκ νέου το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών επιτείνοντας έτσι την υφεσιακή πολιτική.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε την κυβέρνηση να θυμηθεί τις προεκλογικές εξαγγελίες της και να σταματήσει την επίθεση κατά των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων με στόχο την προστασία των προνομιούχων» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται για τα νέα «ισοδύναμα» μέτρα.