Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επέμβαση στο δεξί μάτι του Αντώνη Σαμαρά. Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ όλα πήγαν καλά και ο πρωθυπουργός έχει ανανήψει. Σε λίγο αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από το Αττικό νοσοκομείο.

Η επέμβαση έγινε με ήπια ολική νάρκωση και τη χρήση ακτινών λέιζερ, και διήρκησε περίπου μία ώρα.

Μετά από προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον διευθυντή της Β´Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Πάνο Θεοδοσιάδη, την Παρασκευή, διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση. Λόγω των παραπάνω, αναβλήθηκε η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδα της ΝΔ που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή.

O πρωθυπουργός έφτασε στο «Αττικόν» λίγο μετά τις 9 το πρωϊ, αλλά η επέμβαση άρχισε στις 11, καθώς απαιτήθηκε αρκετός χρόνος για την προεγχειρητική προετοιμασία και την αναισθησία.

Νωρίτερα, είχαν μεταβεί στο νοσοκομείο ο νέος υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου καθώς και ο κ. Άκης Γεροντόπουλος. Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά ήταν και η σύζυγος του, Γεωργία.