Να κουβεντιάσουν και να συμπαραταχθούν με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» κάλεσε ο Γ. Μπουτάρης όλους όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης- εκτός από τον Κώστα Γκιουλέκα- περιγράφοντας την «Πρωτοβουλία» ως παράταξη που «ενώνει και κερδίζει».

«Με υποψήφιο εμένα, που κατά γενική ομολογία και κατά γενική μέτρηση, είμαι μια προσωπικότητα που ενώνει και κερδίζει, να πάμε να ανατρέψουμε το σύστημα», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Το να βγω εγώ δήμαρχος δεν είναι αυτοσκοπός. Είμαι όμως μια προσωπικότητα που ενώνει και κερδίζει. Αν δεν μπορέσουμε όλοι μαζί να εκμεταλλευθούμε αυτή την προσωπικότητα θα πει ότι έχουμε άλλα ενδιαφέροντα από πίσω».

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως περιμένει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «επανάσταση» το νόμο «Καλλικράτη» και σημείωσε ότι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι να στηρίξει ενώσεις πολιτών που ενώνουν και κερδίζουν.

Κάλεσε δε και τον Τάσο Τζήκα, ο οποίος προκρίθηκε από τη διαπαραταξιακή επιτροπή διαλόγου ως υποψήφιος δήμαρχος, να συμπαραταχθεί με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη»