«Κάποιες εταιρείες δημοσκοπήσεων συστηματικά υποεκτιμούν τα εκλογικά ποσοστά του ΛΑΟΣ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Ν. Ευαγγελάτο. «Η εταιρεία Public Issue πάντα πέφτει σημαντικά έξω στις μετρήσεις και στις δημοσκοπήσεις της αναφορικά με τον ΛΑΟΣ. Στις ευρωεκλογές μας έδινε 3% όταν πραγματικά λάβαμε 7,2%. Μια σημαντική απόκλιση! Κάθε φορά που μετρά τον ΛΑΟΣ στις δημοσκοπήσεις, αποκλίνει σε μεγάλο βαθμό.

Οι αποκλίσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων άλλων εταιρειών αποκλίνουν σε ένα εύλογο βαθμό. Έχουν συνήθως μια απόκλιση της τάξεως του 15%. Η δημοσκόπηση της εφημερίδας «Καθημερινή» παίζει παντού σε όλα τα Μέσα. Ενώ δημοσκόπηση άλλης εταιρείας για την εφημερίδα «Το Χωνί», που την εκδίδει ο κ. Καζάκης, ο οποίος ανήκει σε εντελώς διαφορετικό χώρο από το ΛΑΟΣ, μας δίνει 5,1%. Η δημοσκόπηση αυτή πέρασε απαρατήρητη και εντελώς ασχολίαστη».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε:

«Δεν θα είναι αυτοδύναμα και τα δύο κόμματα στις εκλογές. Είναι πολύ πιθανό και τα δύο κόμματα μαζί να μην συμπληρώνουν 150 βουλευτές ή να είναι οριακά. Ως εκ τούτου, τίθεται μεγάλο πολιτικό θέμα. 

Μπορεί να συνεργαστεί κανείς με κάποιους οι οποίοι αποφάσισαν μόνοι τους να αυτοευνουχιστούν πολιτικά και να δέσουν τα χέρι τους πισθάγκωνα; Δεν μπορεί να είναι παρτενέρ, όταν έβαλαν και δεσμεύτηκαν ότι δεν θα ακολουθήσουν πολιτική άλλη από αυτήν που προσδιορίζεται στο Μνημόνιο. 

Δεν μπορεί να είναι οι οδηγοί του οχήματος της Ελλάδας. Εάν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν καταλάβει ότι μπορεί μόνο να είναι επιβάτες του οχήματος της Ελλάδας, έχει καλώς. Εάν διεκδικούν να είναι αυτοί οδηγοί, πολύ φοβούμαι ότι θα μείνουν εντελώς μόνοι τους σε αυτή τη πορεία προς το γκρεμό. Δεν μπορεί να είναι στο τιμόνι. Με αυτούς στο τιμόνι, δεν μπορεί να γίνει καμία κουβέντα. Δεν μπορεί η χώρα να πάει με αυτό το Μνημόνιο. Είναι λάθος η συνταγή. Είναι λάθος η πολιτική που ακολουθούν.

Ο ΛΑΟΣ έχει προτείνει μια ρεαλιστική και εφαρμόσιμη λύση για την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας».