Την ανακοίνωση ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές έκανε η Βάσω Παπανδρέου προβλέποντας ότι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ θα είναι δυσοίωνο.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τονίζει σε συνέντευξη της στη Real News πως το Μνημόνιο και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση ενώ σφοδρή είναι η κριτική της στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

«Δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα» τονίζει η κα Παπανδρέου επισημαίνοντας πως θεωρεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καλές προθέσεις αλλά καταστροφικά αποτελέσματα.

Κριτική ασκεί και στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «χειροκροτούσε περίπου σύσσωμη όταν ο πρωθυπουργός πήγε και παραιτήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά».

Η Βάσω Παπανδρέου εξέφρασε την άποψη ότι ναι μεν η ΝΔ οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή, αλλά ότι το ΠΑΣΟΚ την αποτελείωσε. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ευάγγελο Βενιζέλο δηλώνοντας πως πρόκειται για ένα ικανό στέλεχος που έχει όμως μια πάρα πολύ δύσκολη δουλειά και εκφράζει την εκτίμηση πως εγκλωβίστηκε πολιτικά μετά τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου.