Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας ξεκαθάρισε ότι δεν υιοθετεί τις απόψεις του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τα μέλη του Ρουβίκωνα «αναρχοάπλυτους, θρασύδειλους, βρωμερούς τυπάκους και τύπισσες».
«Εγώ δεν υιοθετώ τις απόψεις του ραβίνου και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι τουλάχιστον σε μία τόσο δημόσια προβολή δεν μπορεί κανείς να επιτίθεται με τέτοιους χαρακτηρισμούς» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Τσιάρας, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του ραβίνου και τα όσα έγραψε σχετικά στο Twitter ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Τσιάρας διευκρίνισε ότι ο ίδιος εκφράζει την προσωπική του άποψη, ωστόσο ανέφερε: «Δεν είναι η ουσία ποια είναι η άποψη του “x” Tσιάρα, του “x” Γεωργιάδη ή οποιουδήποτε εν πάση περιπτώσει, το ζήτημα και η ουσία είναι ότι εδώ υπάρχουν θέματα, τα οποία προκύπτουν από τη συνολική παρουσία του Ρουβίκωνα, δημιουργούν γενικότερο πρόβλημα στην εικόνα της χώρας μας και ενδεχομένως θα δημιουργήσουν πρόβλημα και στις σχέσεις της χώρας μας».
Σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε:
«Αν πρέπει να απαντήσουμε στην αισιοδοξία της κυβέρνησης, θα σας πω ότι η κυβέρνηση δεν άφησε τη χώρα το 2015 να βγει από το μνημόνιο, τη χρέωσε με πολλά δισ. ευρώ, περισσότερα από 20 συνολικά με τα μέτρα του 2019 και του 2020, φόρους – βάρη στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, με παλινδρομήσεις και χωρίς πραγματικά στρατηγικούς στόχους. Δυστυχώς, καθυστερεί αυτή τη μεγάλη προσπάθεια εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Μακάρι να έχουμε καλές εξελίξεις και αυτές να είναι εκείνες που ο καθένας προσδοκά. Ωστόσο, η ίδια η πραγματικότητα, όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή, μάλλον περισσότερο μας διαψεύδει παρά μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι με την έξοδο από το μνημόνιο θεωρητικά τον Αύγουστο η Ελλάδα θα απεμπλακεί από αυτή την οικονομική ασφυξία ή από την επιτροπεία».
Για τη Νέα Δημοκρατία και τις συνεργασίες που θα επιδιώξει, ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι η ΝΔ «είναι ο τόπος συνάντησης όλων εκείνων των υγιών πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».
Πρόσθεσε ότι «η επόμενη μέρα πρέπει να βρει μια γενικότερη ευρεία συμμαχία όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων, ανεξαρτήτως του πώς μπορεί ο καθένας να τοποθετεί τον εαυτό του, που πιστεύουν σε αυτή τη γενικότερη στάση». Εκτίμησε δε ότι σε περίπτωση εκλογών η Νέα Δημοκρατία θα έχει την αυτοδυναμία και υπογράμμισε ότι ανεξάρτητα από αυτό, σε κάθε περίπτωση, η επόμενη μέρα θα είναι μια μέρα αναζήτησης συνεργασιών.
Σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ σχολίασε: «Εμείς θέλουμε λύση όπως και να έχει». Έκανε λόγο για ανακολουθία έργων και λόγων ειδικά του κ. Καμμένου και των ΑΝΕΛ, υπενθύμισε ότι δεν αμφισβητήθηκε ποτέ το πλαίσιο που έθεσε το 2007 η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και πρόσθεσε: «Αν λοιπόν η γείτονα χώρα προστρέξει σε αυτό το πλαίσιο που θέσαμε τότε, νομίζω ότι δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να τελειώνουμε μια εκκρεμότητα που σε έναν μεγάλο βαθμό και μας ταλαιπωρεί και δημιουργεί συνθήκες αστάθειας γενικότερα στην περιοχή».