Λέγοντας ότι δε θα μπορούσε να βάλει πάνω από το συμφέρον της χώρας του ούτε το κόμμα του, ούτε την καρέκλα του, ούτε τον πρόεδρο του κόμματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης αιτιολόγησε την απόφασή του να πάει ενάντια στην κομματική γραμμή για «όχι» στην ψηφοφορία της Κυριακής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Μια αντίθεση που του στοίχισε τη διαγραφή του.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «δομικό σφάλμα του ΛΑΟΣ» την απόφαση να καταψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο. «Διορίστηκα σε μια κυβέρνηση με στόχο την ψήφιση και εφαρμογή του μνημονίου και τη νέα δανειακή σύμβαση» εξήγησε ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και υποστήριξε πως το κόμμα άλλαξε την αρχική του γραμμή και όχι ο ίδιος.

Όπως είπε το γεγονός ότι ο Γ. Καρατζαφέρης του ζήτησε να επιστρέψει στη βουλευτική του έδρα ήταν απόδειξη ότι «το κόμμα ήθελε να διακόψει τις σχέσεις μαζί» του και υποστήριξε ότι ήταν «δικαίωμα του» να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία μετά από αυτό.

«Ο κ. Σαμαράς δικαιώθηκε στην κριτική του για το πρώτο Μνημόνιο» είπε ο Α. Γεωργιάδης ενώ τόνισε ότι «το δεύτερο μνημόνιο είναι απείρως καλύτερο από το πρώτο».