«Τα συντεχνιακά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται από τους βουλευτές αλλά από αυτούς που ασκούν εκτελεστική εξουσία» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, απαντώντας στη χθεσινή διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου ότι «οι συντεχνίες έχουν πολύ μεγάλη επιρροή στους βουλευτές» με αφορμή το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Παράλληλα ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε με νόημα πως «πρέπει να επιστραφούν οι μομφές είτε στον τύπο, είτε σε άλλα κέντρα, επειδή τόλμησαν να αντιδράσουν οι βουλευτές και να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό».

Ο κύριος Κακλαμάνης σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η σχεδόν καθολική καταψήφιση της τροπολογίας Λοβέρδου για τα φαρμακεία, εξήγησε ότι «η όποια διαφοροποίηση δεν είχε σχέση με την ουσία, αλλά με το γεγονός ότι ο υπουργός επέμενε να παραβιάσουμε τον κανονισμό της βουλής και να ψηφίσουμε μία τροποποιημένη διάταξη, ενώ είχε κλείσει η συζήτηση».

Μάλιστα ανέφερε ότι κατανοεί το πρόβλημα του υπουργού και την επιθυμία του να κλείσει το ζήτημα των φαρμακοποιών, ωστόσο σημείωσε ότι «δεν μας αφορούσε το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, εμείς θέλαμε την ώρα που βάλλεται το κοινοβούλιο, να παραμείνει στο ύψος των ευθυνών και του ρόλου του».

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης ο οποίος εκτίμησε ότι «ενδεχομένως κάποιου βουλευτές να ψήφισαν με συντεχνιακή ή τοπικιστική λογική», ωστόσο επεσήμανε ότι «σήμερα κατηγορούν τους βουλευτές που ψήφισαν κατά συνείδηση, αυτοί που τους κατηγορούσαν ότι ψήφιζαν σαν αγέλη».

Παράλληλα προέτρεψε τους υπουργούς να έχουν «ευήκοα ώτα» στις επιτροπές και να ακούνε τους βουλευτές και πρόσθεσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στη ΝΔ «κάποιοι έχουμε την παρρησία να παίρνουμε το κόστος των επιλογών μας, ενώ κάποιοι άλλοι τομεάρχες σας απείχαν».