Το χέρι συνεργασίας σε μία ιδεολογική πλατφόρμα που επιμένει να τείνει ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προς το ΚΚΕ, παραμένει μετέωρο καθώς το ΚΚΕ σε κάθε ευκαιρία διαχωρίζει ευθέως και σαφώς τη θέση του από τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς.

Τα μαχαιρώματα με το γάντι εκατέρωθεν είναι πια καθημερινό φαινόμενο, ενώ στο στόχαστρο έχει μπει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος , παρά τις ενστάσεις που διατυπώνει, δεν αποκλείει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η αποστροφή του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών στη βουλή.

«Εμείς δεν χαρακτηρίζουμε το νομοσχέδιο κουρελού κρατάμε μία πιο σοβαρή στάση» ανέφερε χαρακτηριστικά, «καρφώνοντας» τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος έχει αποδώσει τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό στο νομοσχέδιο.

Από το περιβάλλον του κυρίου Τσίπρα επισημαίνουν ότι «τώρα, με δεδομένες τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης και τις συνθήκες εξαθλίωσης που επικρατούν, είναι η μεγάλη ευκαιρία για την αριστερά να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα των πολιτών, ενωμένη» και «δείχνουν» ως υπαίτια για την απουσία διάθεσης συνεργασίας την κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

Μάλιστα ο κύριος Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανέβασε τους τόνους επισημαίνοντας ότι «η ιστορία θα μας κρίνει όλους» και στρέφει τα πυρά του τόσο στην κυρία Παπαρήγα όσο και στον κύριο Κουβέλη.

«Αν πιστεύει η κυρία Παπαρήγα ότι η αριστερά αν κυβερνήσει δεν μπορεί να σώσει την χώρα, τότε γιατί διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού;» διερωτήθηκε και κατηγόρησε τον κύριο Κουβέλη «ένα σημαντικό στέλεχος της αριστεράς», ότι ενώ λέει ότι δεν μπορεί να κάτσΕι στην ίδια καρέκλα με τον Τσίπρα, μπορεί να κάτσει δίπλα στον κύριο Σημίτη».

Το ΚΚΕ σήκωσε το γάντι και κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι εμπαίζει τον λαό. Μάλιστα στελέχη του κόμματος διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι υπάρχει «ιδεολογικό χάος μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ».