«Ο Γ. Παπανδρέου είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού και ο Γ. Παπανδρέου θα πάει στις επόμενες εκλογές, αυτός θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ», τόνισε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «πιστεύω ότι δεν θα γίνουν εκλογές. Είναι τόσο απρόβλεπτα τα γεγονότα, γι αυτό κιόλας χθες το βράδυ εγώ καταψήφισα την πρότασή του, γιατί πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου δεν έχουν, αν και τον βολεύει βέβαια αυτό, δεν έχουν λάβει υπόψη το απρόβλεπτο. Και το απρόβλεπτο για μένα είναι ότι είναι πολύ δύσκολη η οικονομική συγκυρία, και πιστεύω ότι αυτό το απρόβλεπτο που τον βολεύει. Δεν θα προλάβει το ΠΑΣΟΚ να κάνει καμία ενδοκομματική διαδικασία, και θα οδηγηθούμε στις εκλογές πριν οτιδήποτε γίνει το Μάρτιο».

Ο κ. Γρηγοράκος προέβλεψε ότι οι εξελίξεις θα είναι τόσο καταιγιστικές που κανένας δε θα θέλει να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι ίδιοι οι υπουργοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και έχουν εκδηλώσει ότι είναι στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κανείς από αυτούς δεν θα θελήσει να βάλει υποψηφιότητα, μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, να πάει που; Να πάει στην επαρχία; Να ζητήσει τι; Δηλαδή υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες σε όλα αυτά που προγραμματίζονται να γίνουν το Μάρτιο».