Τέλος στα σενάρια για το χρόνο ζωής της κυβέρνησης έδωσε απόψε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής επισημαίνοντας ότι «έχει συμφωνηθεί ο χρόνος».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, ο κ. Καψής είπε χαρακτηριστικά «υπάρχει καταληκτική ημερομηνία, εάν χρειασθεί να παραταθεί για λίγο λόγω PSI, δεν υπάρχει θέμα».

Όσον αφορά το περιεχόμενο των συναντήσεων, που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι αντικείμενο τους θα είναι η επιβεβαίωση της συμφωνίας για τον χρόνο ζωής της κυβέρνησης.

«Υπάρχει μια αβεβαιότητα ως προς το σκέλος του βίου της κυβέρνησης, θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινήσεις” είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο αίτημα ή ζήτημα το οποίο θα τεθεί στη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον κ. Σαμαρά.

Αναφορικά με τις συνεχιζόμενες ασυμφωνίες και τα «επεισοδιακά» υπουργικά συμβούλια ο κ. Καψής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συμφωνήσαμε ότι δεν θα είμαστε κυβέρνηση του ελάχιστου παρονομαστή. Εάν δεν συμφωνούμε σε κάποια ζητήματα, αυτά θα πηγαίνουν στη Βουλή».

Παράλληλα, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν ειδικά στα δύο τελευταία υπουργικά συμβούλια ανέφερε πως η κυβέρνηση βαδίζει «σε αχαρτογράφητη περιοχή», ωστόσο προειδοποίησε πως εάν τα κόμματα δεν σεβαστούν τη συμφωνία, τότε η χώρα θα χρεοκοπήσει.

Πάντως, δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας πως «θεωρητικά μπορεί να αλλάξει η σύνθεση της κυβέρνησης» αν και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιο ζήτημα.