Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης η ΝΔ με δήλωση γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλου.

Η ΝΔ όπως όλα δείχνουν συμφωνεί με έναν ανασχηματισμό που θα αφαιρέσει αλλά δεν θα προσθέσει νέα πρόσωπα. Ουσιαστικά, με ένα μικρότερο και πιο ευέλικτο σχήμα.

Η θέση αυτή έρχεται να ταυτιστεί με τις πληροφορίες, που έρχονται από το μέγαρο Μαξίμου το οποίο εμφανίζεται να συζητά την έξοδο από την κυβέρνηση των δελφίνων του Γ. Παπανδρέου αν μάλιστα ξεκινήσει τώρα η κούρσα διαδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο αυτό έχει συζητηθεί στις επαφές Μαξίμου-ΝΔ ,έχει όμως τεθεί υπόψιν και του Γ. Παπανδρέου.

«Αυτή η κυβέρνηση», δήλωσε σήμερα ο Μ.Χαρακόπουλος, «έχει έναν πολύ περιορισμένο χρονικό βίο. Δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει σαρωτικές αλλαγές, διότι αν έλθουν καινούργια πρόσωπα χρειάζονται χρόνο να ενημερωθούν για το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβουν.

Μπορεί, όμως το πολυμελές αυτό σχήμα να γίνει περισσότερο ευέλικτο και πιο μικρό. Δηλαδή, υπάρχουν υπουργεία με τρεις και τέσσερις υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς.

Εκεί, βεβαίως, θα μπορούσε να υπάρξει ένας εξορθολογισμός, να μειωθεί το κυβερνητικό σχήμα, να είναι πιο ολιγάριθμο και λειτουργικό και αυτό θα έχει επιπτώσεις και στα οικονομικά γιατί υπάρχουν στρατιές συμβούλων, μετακλητών υπαλλήλων, αποσπασμένων που συνεπικουρούν τους υφυπουργούς και τους αναπληρωτές».