Την πεποίθηση ότι το πολιτικό σύστημα συνεχίζει την «καταστροφική πρακτική» που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση με αύξηση των εξόδων και μείωση των φορολογικών εσόδων, παρά τις τεράστιες φορολογίες εξέφρασε ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Βάσει των στοιχείων του προϋπολογισμού, που όπως αναφέρει ο κ. Σκυλακάκης, δείχνουν «αύξηση των πρωτογενών καταναλωτικών δαπανών του δημοσίου το ενδεκάμηνο του 2011 κατά 3% και ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών εσόδων, παρά τις τεράστιες νέες φορολογίες. Είναι προφανές ότι θα χρειαστεί πάλι να βρεθούν χρήματα για να καλύψουν το πρόσθετο έλλειμμα που δημιουργήθηκε».

Όπως εξάλλου επισημαίνει «φόρους από αυτή την οικονομία δεν πρόκειται να πάρει παραπάνω και τα δάνεια από την Ευρώπη είναι απολύτως συγκεκριμένα και με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

«Η οικονομία και ο λαός δεν αντέχουν άλλο την αβεβαιότητα και την άρνηση του πολιτικού συστήματος να πει την αλήθεια όπως είναι, να κάνει τη δουλειά του και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του. Και βέβαια κανενός το DNA δεν φταίει ούτε για το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος ξόδεψε φέτος περισσότερα χρήματα απ’ ότι πέρσι για καταναλωτικές δαπάνες του δημοσίου, ούτε γιατί είναι ανίκανος να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή» καταλήγει επισημαίνοντας ο κ. Σκυλακάκης.